Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικό κλίμα στην Wall εν μέσω αργιών

Υποτονικό κλίμα επικρατεί στη Wall Street, μετά τις αργίες για τον εορτασμό του καθολικού Πάσχα. Κλειστές παραμένουν οι περισσότερες ευρωαγορές. Εύρωστα κέρδη στο χρηματιστήριο της Κίνας.

Υποτονικό κλίμα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τις αργίες για τον εορτασμό του καθολικού Πάσχα.

Η αργία των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων συμβάλλει στην δημιουργία ήπιων κινήσεων στην Wall Street.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 υποχωρεί 0,6% στις 851,77 μονάδες. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 40 μονάδες στις 8.043 μον., ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 1.641 μονάδες (-10,87 μον.).

Στο επίκεντρο της αμερικανικής συνεδρίασης βρίσκεται η General Motors, (-15%) η οποία φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα των The New York Times, να ετοιμάζει την αίτηση χρεοκοπίας της, ώστε να είναι διαθέσιμη σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη στις 1 Ιουνίου, όταν λήξει το τελεσίγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης για κατάθεση βιώσιμου σχεδίου αναδιοργάνωσης.

Ενδιαφέρον δημιουργεί και η ανακοίνωση της εταιρίας Express Scripts (+9,1%) ότι προτίθεται να εξαγοράσει τις θυγατρικές διαχείρισης επιδότησης φαρμάκων της WellPoint προς 4,68 δισ. δολ.

Η μετοχή της Chevron υποχωρεί 3,3% κατόπιν ανακοίνωσης μείωσης κερδών α΄τριμήνου. Η Exxon Mobil εμφανίζει πτώση 1,9%.

Ο τίτλος της Boeing διολισθαίνει 7% κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄τριμήνου.

Η μετοχή της Genworth Financial διολισθαίνει 30%, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε την μετατροπή της εταιρίας σε τράπεζα, ώστε να έχει πρόσβαση στα κεφάλαια βοήθειας TARP.

Η εικόνα ήταν θετική στις ασιατικές αγορές, με εύρωστη άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών στο χρηματιστήριο της Σαγκάης κατόπιν της αύξησης –ρεκόρ στην πιστωτική επέκταση και τον δανεισμό στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v