Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ:Διώξεις τραπεζών για καταχρηστικές προμήθειες

Οι αμερικανικές τράπεζες λαμβάνουν κεφάλαια υπό το πρόγραμμα TARP θα αντιμετωπίσουν προσφυγές για καταχρηστικές αυξήσεις επιτοκίων και προμηθειών, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.

ΗΠΑ:Διώξεις τραπεζών για καταχρηστικές προμήθειες
Οι αμερικανικές τράπεζες που λαμβάνουν κεφάλαια υπό το πρόγραμμα Troubled Asset Relief Program (TARP) θα αντιμετωπίσουν προσφυγές για καταχρηστικές αυξήσεις επιτοκίων και προμηθειών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το Congressional Oversight Panel, το αρμόδιο σώμα του Κογκρέσου που επιβλέπει το ομοσπονδιακό πρόγραμμα τραπεζικής διάσωσης, μελετά έκθεση στην οποία αποκαλύπτονται περιστατικά πιθανών καταχρηστικών πρακτικών δανεισμού από τράπεζες, οι οποίες επιδοτουνται με τα κεφάλαια των φορολογούμενων πολιτών.

«Οι ίδιοι άνθρωποι που επιδοτούν τις δραστηριότητες των τραπεζών με τους φόρους τους, οι ίδιοι «ταΐζουν» και τα υψηλά κέρδη τους μέσω του καταναλωτικού δανεισμού,» δήλωσε ο πρόεδρος του πάνελ, Elizabeth Warren. «Με μια έννοια, ζητάμε από τους φορολογούμενους να πληρώσουν δύο φορές.»

Από τον Οκτώβριο, που εισήχθη το TARP, οι τράπεζες έχουν αυξήσει τις χρεώσεις σε μια σειρά συνήθεις συναλλαγές, έχουν αυξήσει τα επιτόκια στις πιστωτικές κάρτες και συνεχίζουν να διαθέτουν δάνεια τα οποία χαρακτηρίζονται «ληστρικά,» από ενώσεις καταναλωτών, αναφέρει η WSJ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v