Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall χάρη σε SEC, κατασκευές

Τα κέρδη στον ασφαλιστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο και οι αποφάσεις της SEC για το short selling, ισχυροποιούν τα θετικά πρόσημα στη Wall Street. Μικτές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, κατόπιν της διήμερης πτώσης των μετοχών, χάρη στην συμφωνία εξαγοράς της Centex από την Pulte Homes και την προοπτική κρατικής «διάσωσης» των ασφαλιστών ζωής.

Η ανάκαμψη ισχυροποιείται κατόπιν της ανακοίνωσης της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ότι τάσσεται υπερ επαναφοράς του «uptick rule», που θα περιορίσει το short selling.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι εταιρίες ασφαλειών ζωής κατόπιν της φήμης για νέα κεφάλαια διάσωσης στον κλάδο από την κυβέρνηση.

Η Hartford Financial Services Group κερδίζει 21% και η Prudential Financial 15%.

Επόμενες στα κέρδη είναι οι κατασκευαστικές εταιρίες, που αντιδρούν θετικά στην συμφωνία Pulte Homes (-3,5%) με την Centex (+21%).

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,07% στις 7.873 μονάδες, ο S&P 1,38% στις 820 μονάδες, και ο Nasdaq 1,96% στις 1.592 μονάδες.

Η μετοχή της Alcoa, που υποχώρησε 80% την περσινή χρονιά, ενισχύεται 2% κατόπιν της ανακοίνωσης ζημιών ύψους 497 εκατ. δολ. στο α΄τρίμηνο.

Στον αντίποδα η μετοχή της Bed Bath & Beyond εμφανίζει τα μεγαλύτερα κέρδη 9 ετών (+22%), καθώς τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές επικράτησαν πτωτικές τάσεις το πρωί, στον απόηχο των χθεσινών απωλειών της Wall Street και την δυσοίωνη έναρξη των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων εταιρικής χρήσης από την Alcoa, αλλά το μεσημέρι τα πρόσημα «γύρισαν» κατά κύριο λόγο θετικά.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε τελικώς ελαφρώς χαμηλότερα, ενώ ο DAX με κέρδη 0,82% και ο CAC με άνοδο 0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v