Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεντωμένα νεύρα πριν την έναρξη του Q1 στη Wall

Υποχωρεί η Wall Street, παραμονές της έναρξης των ανακοινώσεων κερδοφορίας α΄τριμήνου των μεγάλων επιχειρήσεων ΗΠΑ και Ευρώπης. Στις τράπεζες οι μεγαλύτερες πιέσεις. Απώλειες και στις ευρωαγορές.

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παραμονές της έναρξης των ανακοινώσεων κερδοφορίας α΄τριμήνου από τις μεγάλες επιχειρήσεις ΗΠΑ και Ευρώπης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,57% στις 7.848 μονάδες, ο S&P 1,65% στις 821 μονάδες, και ο Nasdaq 1,54% στις 1.582 μονάδες.

Χθες, Μεγάλη Δευτέρα για τους Καθολικούς, η Wall Street εμφάνισε πτώση, κατόπιν τεσσάρων συνεχόμενων εβδομάδων κερδοφορίας. Επικράτησαν έντονες ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο, που εξακολουθούν να ασκούν σημαντικές πιέσεις και στη σημερινή συνεδρίαση.

Το ΔΝΤ, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, εκτιμά ότι τα «τοξικά» χρέη θα ανέλθουν στα 4 τρισ. δολάρια. Η μετοχή της Fifth Third Bancorp υποχωρεί 7% και της Citi 5%.

Οι συναλλαγές είναι σχετικά συγκρατημένες αυτή την εβδομάδα, εξαιτίας των αργιών για το καθολικό Πάσχα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον αμερικανικό κολοσσό Alcoa, που «ανοίγει τον χορό» των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στην Wall Street.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κερδοφορία των εταιριών που καταρτίζουν τον δείκτη Standard & Poor’s 500 θα αποδειχθεί μειωμένη κατά 37% στους τρεις πρώτους μήνες του 2009. Θα πρόκειται για το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο συρρίκνωσης κερδοφορίας των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Οι επενδυτές ελπίζουν πάντως, ότι στις εκτιμήσεις των επιχειρήσεων, θα διαφανούν και τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης και θα γίνει πρόβλεψη για μείωση των απωλειών στο β΄και το γ΄τρίμηνο.

Η εικόνα των ασιατικών χρηματιστηρίων ήταν ελαφρώς πτωτική, ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα, με τον FTSE να εμφανίζει πτώση 1,72%, τον DAX 1,3% και τον CAC 1,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v