Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Λαχάνιασαν" οι ταύροι στη Wall

Μετά το "ράλι" των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, η Wall συγκεντρώνει δυνάμεις για την επικείμενη έναρξη των ανακοινώσεων του α΄ τριμήνου. Εντονες πιέσεις σε τράπεζες και τεχνολογία. Πτωτικό "γύρισμα" στις ευρωαγορές.

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αναζητώντας κατεύθυνση μετά το «ράλι» των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Η φημολογούμενη ακύρωση της συμφωνίας ΙΒΜ-Sun Microsystems, η αναμονή έναρξης των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων του α΄τριμήνου και οι επιφυλακτικές διαθέσεις λόγων των αργιών αυτή την εβδομάδα κατά την οποία εορτάζεται το Πάσχα των Καθολικών, συνηγορούν στις πτωτικές τάσεις.

Εντονες είναι οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, κατόπιν της προειδοποίησης του αναλυτή M.Mayo ότι ο κλάδος πιθανόν να εμφανίσει τις χειρότερες ζημίες λόγω δανείων από την εποχή της Μεγάλης Υφεσης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,32% στις 7.911 μονάδες, ο S&P 1,57% στις 829 μονάδες,  και ο Nasdaq 2,11% στις 1.587 μονάδες.

Κατά τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average κέρδισε 20,35%. Πρόκειται για την καλύτερη περίοδο 4 εβδομάδων από το 1933 για τον δείκτη.

Την Παρασκευή, ο δείκτης μεταβλητότητας VIX έκλεισε κάτω από τις 40 μονάδες για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, σε μια ένδειξη ότι οι επενδυτές είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο.

Αύριο, με την ανακοίνωσή της μετά την ολοκλήρωση της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, η Alcoa κάνει την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων α΄τριμήνου 2009. Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι εταιρίες που περιλαμβάνονται στον δείκτη S&P 500 εμφάνισαν μείωση κερδών 37%.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η μετοχή της Sun Microsystems διολισθαίνει 21% μετά το δημοσίευμα της The Wall Street Journal ότι καταρρέουν οι συνομιλίες εξαγοράς με την International Business Machines (-1%).

Ο τίτλος της Cisco Systems υποχωρεί 2% κατόπιν υποβάθμισης από την Goldman Sachs.

Στις ασιατικές συναλλαγές επικράτησαν κατά κύριο λόγο θετικά πρόσημα, αλλά το μεσημέρι στην Ευρώπη οι βασικοί δείκτες στρέφονται πτωτικά «ακολουθώντας» τα futures της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,23%, ο DAX 0,93% και ο CAC 1,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v