Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυροποιείται η Wall με το βλέμμα στην G20

Τα στατιστικά στοιχεία βιομηχανίας και ακινήτων βοηθούν την ψυχολογία και προκαλούν ανάκαμψη το απόγευμα στην Wall και τις ευρωαγορές, παρά το γενικότερο επιφυλακτικό κλίμα μετά το "ράλι" του Μαρτίου και ενόψει της G20.

Τα στατιστικά στοιχεία βιομηχανίας και ακινήτων βοηθούν την ψυχολογία και προκαλούν ανάκαμψη το απόγευμα στην Wall και τις ευρωαγορές, παρά το γενικότερο επιφυλακτικό κλίμα μετά το "ράλι" του Μαρτίου και ενόψει της G20.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,32% στις 7.508 μονάδες, ο S&P 1,48% στις 880 μονάδες, και ο Nasdaq 1,66% στις 1.540 μονάδες.

Χθες, τελευταία ημέρα του α΄τριμήνου, οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα. Ο δείκτης S&P 500 ολοκλήρωσε τον Μάρτιο με άνοδο 8,5% -η καλύτερη μηνιαία εμφάνιση έξι ετών και πλέον.

Μετά από την ευχάριστη έκπληξη του κερδοφόρου Μαρτίου, τα διεθνή χρηματιστήρια μπήκαν με επιφυλακτικές διαθέσεις στον καινούργιο μήνα, με το βλέμμα στραμμένο στην σύνοδο κορυφής της G20, που αναμένεται να παράγει περαιτέρω ρύθμιση στον τραπεζικό κλάδο.

Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της General Motors επανέρχεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ότι ίσως αυτή είναι καλύτερη λύση για την κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία.

στατιστικές ανακοινώσεις, τόσο από την αμερικανική αγορά όσο και από το εξωτερικό, εξακολούθησαν να δείχνουν ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά οι ευχάριστες εκπλήξεις από το μέτωπο του βιομηχανικού κλάδου και της αγοράς ακινήτων, βελτιώνει το απόγευμα το κλίμα.

Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 742 χιλιάδες τον  Μάρτιο στις ΗΠΑ, ενώ από την Ιαπωνία ο δείκτης εμπιστοσύνης Tankan "βούλιαξε" στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας. Στην Ευρώπη, η ανεργία αναρριχήθηκε στο 8,5%.

Από την άλλη πλευρά, στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ανέλπιστη βελτίωση του βιομηχανικού δείκτη ISM και των συμβολαίων μεταπώλησης κατοικιών τον Μάρτιο.

Οι επενδυτές παραμένουν πάντως επιφυλακτικοί, καθώς αρκετοί δείκτες, όπως ο δείκτης μεταβλητότητας VIX που παραμένει σε υψηλά επίπεδα, υποδεικνύουν ότι το "ράλι" τιμών του Μαρτίου δύσκολα θα συνεχιστεί.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται θετικά το απόγευμα, μετά το θετικό "γύρισμα" της Wall. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 0,9%, ο DAX 0,8% και ο CAC 0,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v