Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ανέλπιστη βελτίωση βιομηχανικού δείκτη

Τα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 742.000 τον Μάρτιο, αλλά παράλληλα, ο δείκτης ISM Μαρτίου επέδειξε ανέλπιστη βελτίωση, όπως και τα συμβόλαια μεταπώλησης οικιών, στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ανέλπιστη βελτίωση βιομηχανικού δείκτη
Τα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν περισσότερο απ’όσο αναμενόταν στις ΗΠΑ, κατά 742.000 τον Μάρτιο, σύμφωνα με το ινστιτούτο ADP.

Οι αναλυτές περίμεναν μείωση θέσεων κατά 663 χιλιάδες.

Στην προηγούμενη μέτρηση, είχαν περικοπεί 697.000 θέσεις εργασίας στην αμερικανική αγορά απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με διαφορετική ανακοίνωση από την αμερικανική αγορά, ο βιομηχανικός δείκτης ISM Μαρτίου βελτιώθηκε αναπάντεχα και διαμορφώθηκε στις 36,3 μονάδες, από 35,8 στην προηγούμενη μέτρηση. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 36 μονάδες.

Τέλος, ο αριθμός των συμβολαίων πώλησης παλαιών κατοικιών αυξήθηκε 2,1% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο εμπορικός σύλλογος real estate, National Association of Realtors.

Σε ετήσια βάση, το ποσοστό των επικείμενων πωλήσεων έχει μειωθεί κατά 1,4%. Στον προηγούμενο μήνα είχε εκδηλωθεί πτώση 7,7% και οι αναλυτές περίμεναν ότι τα μεγέθη θα παραμείνουν αμετάβλητα τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v