Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Έως και $ 4 τρισ. τα "τοξικά πάγια"

Έως το ποσό των 4 τρισ. δολαρίων μπορεί να φτάσει η αποτίμηση των "τοξικών παγίων" των τραπεζών διεθνώς, σύμφωνα με πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που επικαλούνται οι "Times".

ΔΝΤ: Έως και $ 4 τρισ. τα τοξικά πάγια
Έως το ποσό των 4 τρισ. δολαρίων μπορεί να φτάσει η αποτίμηση των "τοξικών παγίων" των τραπεζών διεθνώς, σύμφωνα με πρόβλεψη του ΔΝΤ, που επικαλούνται οι "Times".

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, τον Ιανουάριο το ΔΝΤ προέβλεπε ότι τα "τοξικά πάγια" των αμερικανικών τραπεζών θα φτάσουν τα 3,1 τρισ. δολάρια στα τέλη του 2010.

Τελικώς, όμως, ανεβάζει  τη δυσμενή πρόβλεψή του, με δεδομένη και την άσχημη θέση στην οποία βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία.

Από τα 4 τρισ. δολάρια, τα 900 δισ. δολάρια αφορούν σε τράπεζες από Ευρώπη και Ασία, ενώ οι "Times" σημειώνουν ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να προχωρήσει και σε νέα δυσμενή αναθεώρηση της πρόβλεψής του έως τα τέλη Απριλίου. Τότε θα διαθέτει περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.

"Οι πρώτες ζημίες οφείλονταν σε διαγραφές που αφορούσαν στην αγορά subprime. Όμως σήμερα οι τράπεζες αποκαλύπτουν ζημίες από στεγαστικά δάνεια, δάνεια προς επιχειρήσεις, αλλά και επισφάλειες από πιστωτικές κάρτες", σημειώνεται στην έκθεση του ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v