Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες "βαραίνουν" τη Wall Street

Επιστροφή στην "πραγματικότητα" της οικονομικής κρίσης με τους δείκτες της Wall να υποχωρούν άνω του 1%. Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη 4 διαδοχικών συνεδριάσεων.

Επιστροφή στην πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης με τους δείκτες της Wall να υποχωρούν άνω του 1%. Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη 4 διαδοχικών συνεδριάσεων.

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου μετά τις δηλώσεις Mike Mayo ότι ενδέχεται τα πιστωτικά ιδρύματα να εμφανίσουν τις χειρότερες ζημιές λόγω δανείων, από την εποχή της "Μεγάλης Ύφεσης".

Παράλληλα, οι διοικητικές ανακατατάξεις στη Citigroup προκαλούν το ενδιαφέρον τον επενδυτών αλλά οι πωλητές στη συνεδρίαση υπερισχύουν των αγοραστών με την μετοχή του τραπεζικού ομίλου να υποχωρεί 4%. Πτώση 3% για Bank of America και 5% χαμηλότερα η JP Morgan.

Εντούτοις, εντείνονται οι φήμες ότι σημαίνοντα στελέχη που είναι μέλη στην επιτροπή του προγράμματος TARP πιέζουν την κυβέρνηση Obama να προχωρήσει σε αντικατάσταση των διευθύνοντων συμβούλων -εκείνων των εταιριών που έχουν δεχτεί κρατική βοήθεια (AIG, Citigroup κα).

Πτώση 5% σημειώνει η AIG και 1% η General Electric.

Ο τίτλος της Cisco Systems υποχωρεί 2% κατόπιν υποβάθμισης από την Goldman Sachs.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,33% στις 7.911 μονάδες, ο S&P 1,65% στις 828 μονάδες, και ο Nasdaq 1,73% στις 1.593 μονάδες.

Στο μεταξύ παραμένουν στο προσκήνιο οι δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Tim Geithner ότι υπάρχουν "ενθαρρυντικά" μηνύματα από την αγορά για την αμερικανική οικονομία αλλά υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει ακόμα να γίνει.

Στην Ευρώπη ο FTSE 100 υποχώρησε 0,90%, στις 3.993 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,98%, στις 2.929 μονάδες. Πτώση 0,8% για τον DAX 30, που έκλεισε στις 4.349 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v