Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο αισιόδοξοι οι Αμερικανοί για την οικονομία

Οι Αμερικανοί έχουν γίνει πιο αισιόδοξοι όσον αφορά στην οικονομία και στην πορεία της χώρας από τον Ιανουάριο που ανέλαβε Πρόεδρος ο κ. Barack Obama, σύμφωνα με έρευνα των "New York Times" - CBS News.

Πιο αισιόδοξοι οι Αμερικανοί για την οικονομία
Οι Αμερικανοί έχουν γίνει πιο αισιόδοξοι όσον αφορά στην οικονομία και στην πορεία της χώρας από τον Ιανουάριο που ανέλαβε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ο κ. Barack Obama, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα των "New York Times" - CBS News.

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων στην έρευνα εγκρίνουν τη συνολική παρουσία του νέου Προέδρου. Μόνο το 31% δήλωσε ότι έχει ευνοϊκή άποψη για το ρεπουμπλικανικό κόμμα, που είναι η χαμηλότερη καταγραφή στα 25 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων διεξάγεται η έρευνα, αναφέρουν οι "New York Times".

Ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σωστή κατεύθυνση αυξήθηκε από 15% στις τελευταίες ημέρες προεδρίας του ρεπουμπλικανού κ. George W. Bush στα μέσα Ιανουαρίου στο 39% σήμερα. Αναλόγως, το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση μειώθηκε στο 53% από 79%.

Το 34% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται από 54% που ήταν όταν ανέλαβε ο κ. Obama. Το 20% θεωρεί ότι η οικονομία βελτιώνεται, έναντι ποσοστού 7% τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v