Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Whitney: Μικρά κέρδη για τράπεζες στο Q1

Τα οικονομικά μεγέθη των τραπεζών πιθανώς να εμφανίσουν ενδείξεις βελτίωσης στο α΄ τρίμηνο, αν και ο κλάδος πολύ απέχει από την ανάκαμψη, όπως υποστηρίζει η αναλύτρια κ. Meredith Whitney.

Whitney: Μικρά κέρδη για τράπεζες στο Q1
Τα οικονομικά μεγέθη των τραπεζών πιθανώς να εμφανίσουν ενδείξεις βελτίωσης στο α΄ τρίμηνο, αν και ο κλάδος πολύ απέχει από την ανάκαμψη, σύμφωνα με την αναλύτρια κ. Meredith Whitney.

Σε συνέντευξή της στο CNBC η κ. Whitney υποστήριξε ότι "υπάρχει μικρή αλλαγή κατεύθυνσης. Οι τράπεζες θα βγάλουν κάποια χρήματα, πιθανώς όχι περισσότερα από ένα σεντ ανά μετοχή, αλλά τουλάχιστον δεν θα έχουν ζημίες".

Ως εκ τούτου οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί εάν σορτάρουν μετοχές τραπεζών. "Αφήστε το σορτάρισμα και μην αγοράζετε σε εποχές sell off", συμβουλεύει τους επενδυτές η αναλύτρια, και προσθέτει: "Τα θεμελιώδη δεδομένα δεν βελτιώνονται, όμως, οι δείκτες κεφαλαιουχικής επάρκειας ακολουθούν καλή πορεία".

Σε ό,τι αφορά την αγορά ακινήτων η κ. Whitney προβλέπει μεγαλύτερη πτώση τιμών 30%, σε αντίθεση με άλλους αναλυτές οι οποίοι θεωρούν ότι η εν λόγω αγορά έχει "πιάσει πάτο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v