Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειρατεία πλοίου με σημαία ΗΠΑ στη Σομαλία

Πειρατές στα ανοιχτά της Σομαλίας κατέλαβαν πλοίο με αμερικανική σημαία και πλήρωμα, που μετέφερε φιλανθρωπική βοήθεια σε τρόφιμα. Η ενέργεια ανεβάζει τον πήχη για την «αδοκίμαστη» κυβέρνηση Obama.

Πειρατεία πλοίου με σημαία ΗΠΑ στη Σομαλία
Πειρατές στα ανοιχτά της Σομαλίας κατέλαβαν πλοίο με αμερικανική σημαία και πλήρωμα, που μετέφερε φιλανθρωπική βοήθεια σε τρόφιμα. Η ενέργεια ανεβάζει τον πήχη για την «αδοκίμαστη» κυβέρνηση Obama στις ΗΠΑ.

Οι πειρατές επιτέθηκαν στο πλοίο την Τετάρτη το πρωί στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 240 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του πειρατικού «κρησφύγετου» στο Ειλ της Σομαλίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αμερικανικός Πέμπτος Στόλος από το Μπαχρέην.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία, η δανέζικη ναυτιλιακή A.P. Moeller-Maersk ανακοίνωσε ότι στο πλοίο επιβαίνουν 20 Αμερικανοί πολιτες.

Είναι η πρώτη φορά που πέφτουν θύματα Αμερικανοί ναύτες στο τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο παρουσιάζεται έξαρση των φαινομένων πειρατείας στην περιοχή. Πιθανολογείται να ακολουθήσει μια μακρόχρονη κατάσταση ομηρίας για την «αδοκίμαστη» κυβέρνηση του Barack Obama.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v