Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατασκευές -ασφάλειες στηρίζουν την Wall

Τα κέρδη στις κατασκευαστικές κατόπιν στης συμφωνίας Pulte–Centex και στις ασφαλιστικές κατόπιν της φήμης για νέα κεφάλαια διάσωσης, καλύπτουν την απαισιοδοξία για τα αποτελέσματα της Alcoa και στηρίζουν την Wall υψηλότερα. 

Η άνοδος των κατασκευαστικών κατόπιν στης συμφωνίας Pulte – Centex και των ασφαλιστικών κατόπιν της φήμης για νέα κεφάλαια διάσωσης στον κλάδο, καλύπτουν την απαισιοδοξία για τα αποτελέσματα της Alcoa και ωθούν υψηλότερα τις τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,47% στις 7.826 μονάδες, ο S&P 0,82% στις 822 μονάδες, και ο Nasdaq 1,28% στις 1.581 μονάδες.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης, κατόπιν δύο ζημιογόνος συνεδριάσεων, βρίσκεται το deal 1,3 δισ. δολ. της Pulte Homes (-3,5%) με την Centex (+28%).

Η μετοχή της Alcoa, που υποχώρησε 80% την περσινή χρονιά, ενισχύεται 2% κατόπιν της ανακοίνωσης ζημιών ύψους 497 εκατ. δολ. στο α΄τρίμηνο.

Στον ασφαλιστικό χώρο, η Wall Street Journal δημοσιεύει την φήμη ότι το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να επεκτείνει τα κεφάλαια διάσωσης προς τον κλάδο. Η μετοχή της Hartford κερδίζει 25% και της Prudential 12.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές επικράτησαν πτωτικές τάσεις το πρωί, στον απόηχο των χθεσινών απωλειών της Wall Street και την δυσοίωνη έναρξη των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων εταιρικής χρήσης από την Alcoa, αλλά το μεσημέρι τα πρόσημα διαμορφώνονται κατά κύριο λόγο θετικά.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,11%, ενώ o DAX ενισχύεται 0,8% και ο CAC 0,67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v