Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Σε επίπεδο-ρεκόρ τα νέα δάνεια τον Μάρτιο

Σε επίπεδο-ρεκόρ διαμορφώθηκαν τα νέα δάνεια στην Κίνα, τα οποία εξαπλασιάστηκαν τον Μάρτιο. Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας διαβεβαιώνει ότι θα διασφαλίσει επαρκή ρευστότητα για διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Κίνα: Σε επίπεδο-ρεκόρ τα νέα δάνεια τον Μάρτιο
Τη διαβεβαίωση ότι θα διασφαλίσει επαρκή ρευστότητα για διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης παρείχε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, βάζοντας φρένο στις εικασίες ότι οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας ενδεχομένως να προσπαθήσουν να περιορίσουν την πίστη, μετά τον εξαπλασιασμό (!) των νέων δανείων τον Μάρτιο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι θα εφαρμόσει σχετικά χαλαρή νομισματική πολιτική και θα διατηρήσει τη συνέχεια και σταθερότητα της πολιτικής αυτής, ενώ δεσμεύτηκε για "επαρκή ρευστότητα" προκειμένου να διασφαλίσει ότι η προμήθεια χρήματος και η αύξηση των δανείων θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της οικονομικής ανάπτυξης.

Τον Μάρτιο τα νέα δάνεια στην Κίνα αυξήθηκαν σε 1,89 τρισ. γουάν (277 δισ. δολάρια), ενώ ο δείκτης M2 για την προμήθεια χρήματος αυξήθηκε κατά 25,5%, στο μεγαλύτερο ποσοστό από τότε που ξεκίνησε το Bloomberg να διατηρεί στοιχεία γι' αυτόν (1998), ενώ η άνοδος ήταν σημαντικά υψηλότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v