Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τις 8.000 ο Dow λόγω Wells Fargo - macro

Εύρωστα κέρδη "χαρίζουν" πριν την πασχαλινή αργία στην Wall Street οι εταιρικές και στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας. Εκτίναξη 34% για την Wells Fargo. Ισχυροποιείται η άνοδος στις ευρωαγορές.

Εύρωστα κέρδη "χαρίζουν" πριν την πασχαλινή αργία στην Wall οι εταιρικές και μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,47% στις 8.034 μονάδες, ο S&P 2,95% στις 849 μονάδες, και ο Nasdaq 3,09% στις 1.639 μονάδες.

Η δυνατή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο ωθεί αισθητά υψηλότερα και τις ευρωαγορές, όπου ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,22%, ο DAX 3,2% και ο CAC 2,15%.

Στις διεθνείς αγορές επικρατούσε από νωρίς ευνοϊκό κλίμα, χάρη στην ανάκαμψη κυρίως του τραπεζικού κλάδου.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι σύμφωνα με ανώνυμες πηγές της, και οι 19 αμερικανικές τράπεζες που υποβάλλονται σε «stress test» θα περάσουν αυτές τις «εξετάσεις.»

Η πρόβλεψη της τράπεζας Wells Fargo (+34%) για κέρδη-ρεκόρ στο α΄τρίμηνο, σε συνδυασμό με την ανέλπιστη πτώση στα επιδόματα νέων ανέργων ενίσχυσαν την άνοδο.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή δεν θα λειτουργήσουν τα ευρωπαϊκά και το αμερικανικό χρηματιστήριο για τον εορτασμό του Πάσχα των Καθολικών. Την Μεγάλη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση στην Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v