Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προετοιμασίες χρεοκοπίας στην General Motors

Τον δρόμο της χρεοκοπίας φαίνεται πως θέλει η αμερικανική κυβέρνηση να ακολουθήσει η GM μέχρι την 1η Ιουνίου, παρά την πεποίθηση της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι μπορεί να επιτύχει την αναδιοργάνωσή της εκτός δικαστηρίου.

Προετοιμασίες χρεοκοπίας στην General Motors
Τον δρόμο της χρεοκοπίας φαίνεται πως θέλει η αμερικανική κυβέρνηση να ακολουθήσει η General Motors μέχρι την 1η Ιουνίου, παρά την πεποίθηση της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι μπορεί να επιτύχει την αναδιοργάνωσή της εκτός δικαστηρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα των "New York Times".

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της κυβέρνησης, αναφέρει ότι τα μέλη της αρμόδιας για την αυτοκινητοβιομηχανία της κυβέρνησης Ομπάμα βρίσκονται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τα στελέχη της G.M. και τους συμβούλους τους στο Ντιτρόιτ και στην Ουάσιγκτον, με στόχο να προετοιμάσουν μια γρήγορη, "χειρουργική" χρεοκοπία.

Οι προετοιμασίες έχουν στόχο να διαβεβαιώσουν ότι θα είναι έτοιμη μια αίτηση χρεοκοπίας της G.M. στην περίπτωση που η εταιρία δεν καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με τους ομολογιούχους για μετατροπή χρέους ύψους περίπου 28 δισ. δολαρίων σε μετοχές και να λάβει την απαιτούμενη σύμφωνη γνώμη του συνδικάτου των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία, αναφέρει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v