Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft & Amazon.com "νίκησαν" την κρίση

Η υψηλή τεχνολογία μοιάζει να διαχειρίζεται πολύ καλύτερα την κρίση, όπως αποδεικνύουν τα οικονομικά μεγέθη τριμήνου των Microsoft και Amazon.com, τα οποία ήταν καλύτερα των προβλέψεων των αγορών.

Microsoft & Amazon.com νίκησαν την κρίση
Η υψηλή τεχνολογία μοιάζει να διαχειρίζεται πολύ καλύτερα την κρίση, όπως αποδεικνύουν τα οικονομικά μεγέθη τριμήνου των Microsoft και Amazon.com, τα οποία ήταν καλύτερα των προβλέψεων των αγορών.

Πιο συγκεκριμένα:

- Microsoft: Πτώση κερδών χαμηλότερα των προβλέψεων

Άνοδο 5,9% σημείωσε η μετοχή της Microsoft στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, καθώς ο κορυφαίος όμιλος υψηλής τεχνολογίας ανακοίνωσε υποχώρηση κερδών γ΄ τριμήνου (για το έτος χρήσης 2008 -,2009) χαμηλότερη των εκτιμήσεων, ενώ προέβλεψε σημαντικό περιορισμό δαπανών για φέτος.

Τα κέρδη υποχώρησαν στα 2,98 δισ. δολάρια ή 33 σεντς ανά μετοχή, ενώ εξαιρουμένων έκτακτων αναγκών έφτασαν στα 39 σεντς ανά μετοχή, ευρισκόμενα εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο όμιλος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μείωση 5.000 θέσεων εργασίας έως το 2010, ενώ έχει στόχο τον περιορισμό των δαπανών κατά 1,5 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Τα έσοδα γ΄ τριμήνου υποχώρησαν 32% στα 4,39 δισ. δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν 16% στα 3,4 δισ. δολάρια, εμφανιζόμενες καλύτερες των προβλέψεων.

- Amazon.com: Άνοδος κερδών 24% στο α΄ τρίμηνο

Η Amazon.com κατόρθωσε να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών καθώς ανακοίνωσε άνοδο κερδών 24% στο α΄ τρίμηνο, ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν τα έσοδα και οι πωλήσεις.

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 177 εκατ. δολάρια ή 41 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι θα αγγίξουν τα 31 σεντς. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 18% στα 4,89 δισ. δολάρια και αυτές υψηλότερα των προβλέψεων.

Για το β΄ τρίμηνο ο όμιλος online πωλήσεων αναμένει πωλήσεις μεταξύ 4,3 και 4,75 δισ. δολαρίων, ενώ τα λειτουργικά του κέρδη θα διαμορφωθούν σε ποσό από 110 έως και 190 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v