Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια κέρδη στις ασιατικές αγορές

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα στις ασιατικές αγορές, καθώς οι δηλώσεις του κινέζου πρωθυπουργού για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας, αντιστάθμισαν τις πιέσεις στις τράπεζες.

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα στις ασιατικές αγορές, καθώς οι δηλώσεις του κινέζου πρωθυπουργού περί καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων των μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας, αντιστάθμισαν τις πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο, μετά τις απώλειες που ανακοίνωσε η ιαπωνική Promise.

Στήριξη δόθηκε και από τον κλάδο των μεταλλευμάτων, με τους επενδυτές να «στοιχηματίζουν» σε θετικότερες προοπτικές του κλάδου, εν μέσω ενδείξεων για ανάκαμψη της ζήτησης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού έκλεισε 0,2% υψηλότερα στις 89,89 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,19% στις 8.924,75 μονάδες.

Ο δείκτης ASX της Αυστραλίας έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,2% στις 3.769 μονάδες, ενώ με κέρδη 0,96% έκλεισε ο δείκτης Hang Seng, στις 15.750,91 μονάδες και υψηλότερα κατά 0,56% ο δείκτης Kospi στις 2.787,09 μονάδες. Κέρδη 2,15% για τον κινεζικό δείκτη CSI, που έκλεισε στις 2.707,67 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v