Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στην Ασία

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με τον κλάδο τεχνολογίας να ενισχύεται μετά και από τα θετικά μεγέθη α' τριμήνου της Yahoo. Στον αντίποδα πιέσεις ασκήθηκαν στις τηλεπικοινωνιακές μετοχές.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με τον κλάδο τεχνολογίας να ενισχύεται και λόγω Yahoo, ενώ πιέσεις ασκήθηκαν στις τηλεπικοινωνιακές μετοχές.

Έκρηξη ανόδου για την ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία Elpida, στο 14%, μετά την ανακοίνωση για αυξήσεις τιμών, ενώ σε θετική τροχιά κινήθηκαν και οι μετοχές τραπεζών, μετά τις ανακοινώσεις του υπ. Οικονομίας των ΗΠΑ, κ. Timothy Geithner. Κέρδη 2,3% για την Macquarie Group.

Στον αντίποδα σε διαδικασία πιέσεων εισήλθε ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος, με την ιαπωνική KDDI –τον δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο κινητής τηλεφωνίας της χώρας- να υποχωρεί 3,5%, μετά από έκθεση της Deutsche Bank ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ιαπωνικού ομίλου υποχωρεί.

Κέρδη 0,4% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο πέντε προς τέσσερα.

Στο 0,16% τα κέρδη για τον Nikkei, ενώ σε θετική τροχιά κινήθηκε και η αγορά της Ν. Κορέας, με τον δείκτη Kospi να ενισχύεται 1,44%.

Στον αντίποδα πιέσεις, έστω και ήπιες, ασκήθηκαν στα χρηματιστήρια Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους ASX και Hang Seng να υποχωρούν 0,09% και 0,13% αντίστοιχα. Ισχυρότερες οι απώλειες για την αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται 1,05%.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών. Κέρδη έως και 29 μονάδων για τον DAX 30, άνοδος 21 μονάδων για τον FTSE 100, ενώ κατά 31 μονάδες υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Ο κ. Geithner κατόρθωσε να δώσει ώθηση στη Wall Street, η οποία κάλυψε χθες μέρος των ισχυρών απωλειών από τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε στις 7.968,84 μονάδες με κέρδη 1,62%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,22%, στις 1.643,85 μονάδες. Υψηλότερα 2,13% για τον S&P 500, στις 850,08 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v