Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό επτά μηνών οι ασιατικές αγορές

Μία ακόμη συνεδρίαση υψηλών κερδών για τις ασιατικές αγορές, αν και το Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω τριήμερης αργίας. Έκρηξη ανόδου για την αγορά της Ταϊβάν με κέρδη υψηλότερα του 5%, στο 3% η άνοδος για Κίνα.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού και τεχνολογικού κλάδου να ηγούνται της ανόδου, καθώς ο κατασκευαστικός κλάδος στην Κίνα ενισχύθηκε για πρώτη φορά μετά από εννέα μήνες, ενώ οι ηγέτες της περιοχής δεσμεύθηκαν για τη δημιουργία pool αποθεμάτων ξένου νομίσματος ύψους 120 δισ. δολαρίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού (πλην Ιαπωνίας) ενισχύθηκε σε ποσοστό της τάξης του 4,1%, με την άνοδό του από την αρχή του έτους να φθάνει στο 18%.Σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν οι περισσότερες αγορές της Ασίας που λειτούργησαν σήμερα, με αυτήν της Ταϊβάν να ξεχωρίζει, καθώς ο βασικός δείκτης σημείωσε κέρδη της τάξης του 5,6%.  

Κέρδη 3,01% για τον ASX στην Αυστραλία, με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται πλησίον του 4,95% και τον Kospi της Ν. Κορέας να σημειώνει άνοδο της τάξης του 2,09%.

Από το "πάρτι" δεν έλειψε ούτε το χρηματιστήριο της Κίνας με τον Shanghai Composite να ενισχύεται υψηλότερα του 3%. Κλειστή η αγορά του Τόκιο, λόγω τριήμερης αργίας.

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα και η αγορά του Λονδίνου, λόγω αργίας, ενώ ήπια ανοδική πορεία ακολουθούν τα futures των DAX 30 και CAC 40. Πιο συγκεκριμένα ο DAX κινείται 30 μονάδες υψηλότερα από το "κλείσιμο" της Πέμπτης, ενώ ο CAC 40 ενισχύεται κατά επτά μονάδες.

Στο "φώτο φίνις" κατόρθωσε να ανακάμψει η Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.212,41 μονάδες με κέρδη 0,54%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,11%, στις 1.719,20 μονάδες. Υψηλότερα 0,54% για τον S&P 500, στις 877,52 μονάδες. Εβδομαδιαία άνοδος 1,3% για S&P 500, 1,5% για Nasdaq και 1,7% για το Dow.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v