Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fiat: Δημιουργία υπερομίλου στην Ευρώπη

"Έτοιμος" να προχωρήσει σε σχεδόν επαναστατική αλλαγή του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ο επικεφαλής της Fiat, κ. Sergio Marchionne, καθώς προετοιμάζεται για συνεργασία με Chrysler-GM Europe.

Fiat: Δημιουργία υπερομίλου στην Ευρώπη
"Έτοιμος" να προχωρήσει σε σχεδόν επαναστατική αλλαγή του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ο επικεφαλής της Fiat, κ. Sergio Marchionne, καθώς προετοιμάζεται για συνεργασία με Chrysler - G.M. Europe.

Ο κ. Marchionne, σε συνέντευξή του στους "Financial Times", αναλύει τα σχέδιά του για τη Fiat, υποστηρίζοντας ότι η Fiat Auto θα πρέπει να γίνει ανεξάρτητη εταιρία και κατόπιν θα "ενωθεί" με τις Opel-Vauxhall, Saab, με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές δραστηριότητες της G.M. καθώς και με την Chrysler, προκειμένου να δημιουργηθεί μία νέα υπεραυτοκινητοβιομηχανία.

Ο νέος όμιλος υπολογίζεται ότι θα έχει κύκλο εργασιών 80 δισ. ευρώ και πωλήσεις από 6 έως 7 εκατ. οχήματα ετησίως, δηλαδή θα κατατάσσεται δεύτερος μετά την Toyota.

Ο κ. Marchionne αναμένεται ότι σήμερα το απόγευμα (4/5) θα παρουσιάσει το σχέδιό του στον αντιπρόεδρο της γερμανικής κυβέρνησης κ. Frank-Walter Steinmeier, στον υπουργό Οικονομικών κ. Karl-Theodor zu Guttenberg και στον αντιπρόεδρο της Opel, κ. Klaus Franz.

Στόχοι του επικεφαλής της Fiat είναι το όλο σχέδιο να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαΐου με την επωνυμία του νέου ομίλου  Fiat-Opel και να ακολουθήσει εισαγωγή του στο χρηματιστήριο έως τα τέλη του καλοκαιριού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v