Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις ασιατικές αγορές

Ως ο καλύτερος μήνας των τελευταίων δύο δεκαετιών αποδείχθηκε ο Μάρτιος για τις ασιατικές αγορές, καθώς θετικά μακροοικονομικά στοιχεία σε Ιαπωνία και ΗΠΑ στηρίζουν την αισιοδοξία για την οικονομία.

Ως ο καλύτερος μήνας των τελευταίων δύο δεκαετιών αποδείχθηκε ο Μάρτιος για τις ασιατικές αγορές, καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την ιαπωνική παραγωγή και τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, αυξάνουν την αισιοδοξία για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού σημείωσε κέρδη της τάξης του 3,3%, για να "κλείσει" τον Απρίλιο με άνοδο 12%, δηλαδή να επιτύχει την καλύτερη μηνιαία πορεία του από τον Οκτώβριο του 1998.

Έκρηξη ανόδου για τον Nikkei με κέρδη 3,94%, με τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται 2,66% και τον ASX στην Αυστραλία να κινείται 2,31% υψηλότερα. Σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και η αγορά της Ν. Κορέας με τον δείκτη Kospi να καταγράφει άνοδο της τάξης του 2,31%.

Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά της Κίνας, όπου ο Shanghai Composite ενισχύθηκε 0,26%, ενώ πραγματικά εντυπωσιακή πορεία κατέγραψε η αγορά της Taiwan, με τον δείκτη TSEC να σημειώνει άνοδο 6,7%.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν αυτήν την ώρα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,3%, τον FTSE 100 να ενισχύεται μόλις κατά 0,05% και τον CAC 40 να κινείται 0,4% υψηλότερα.

"Μίνι ράλι" καταγράφηκε στη Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε στις 8.016,95 μονάδες με κέρδη 2,10%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,28%, στις 1.711,94 μονάδες. Υψηλότερα 2,1% για τον S&P 500, στις 873,56 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v