Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π.Ο.Υ.: Στο 5 αναβαθμίζεται το επίπεδο συναγερμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναβάθμισε το επίπεδο συναγερμού στο 5, δηλώνοντας πως η κήρυξη πανδημίας ενδέχεται να γίνει σύντομα.

Π.Ο.Υ.: Στο 5 αναβαθμίζεται το επίπεδο συναγερμού
Η πρώτη πανδημία γρίπης από το 1968 είναι προ των πυλών καθώς αυξάνονται τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων στο Μεξικό, στις ΗΠΑ και σε επτά άλλες χώρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναβάθμισε το επίπεδο συναγερμού στο 5, δηλώνοντας πως η κήρυξη πανδημίας ενδέχεται να γίνει σύντομα, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση στις χώρες να κάνουν τις τελικές προετοιμασίες για να αντιμετωπίσουν τον ιό.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (στοιχεία της 29ης Απριλίου), εννέα χώρες έχουν ανακοινώσει επισήμως 148 κρούσματα της γρίπης των χοίρων.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει 91 κλινικά αποδεδειγμένα κρούσματα και έναν θάνατο. Το Μεξικό έχει ανακοινώσει 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων και επτά θανάτων.

Επίσης, οι ακόλουθες χώρες έχουν ανακοινώσει κλινικά αποδεδειγμένα κρούσματα, χωρίς θανάτους: Αυστρία (1), Καναδάς (13), Γερμανία (3), Ισραήλ (2), Νέα Ζηλανδία (3), Ισπανία (4) και Βρετανία (5).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v