Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά κέρδη στήριξαν τις ασιατικές αγορές

Ανοδική πορεία, για πρώτη φορά μετά από τρεις ημέρες, ακολούθησαν οι ασιατικές αγορές, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις για άνοδο της εταιρικής κερδοφορίας στην περιοχή. Κλειστό το Τόκιο λόγω αργίας.

Ανοδική πορεία, για πρώτη φορά μετά από τρεις ημέρες, ακολούθησαν οι ασιατικές αγορές, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις για άνοδο της εταιρικής κερδοφορίας στην περιοχή, αλλά και μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Νοτίου Κορέας για διεύρυνση του πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών.

«Απούσα» σήμερα η αγορά της Ιαπωνίας, που παραμένει κλειστή λόγω αργίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, πλην Ιαπωνίας, ενισχύθηκε κατά 1,7%, με τις αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας να κινούνται ισχυρά υψηλότερα. Άνοδος 2,94% για τον Hang Seng, ενώ πλησίον κατά 2,94% υψηλότερα κινήθηκε ο Kospi.

Ισχυρά κέρδη για την αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο της τάξης του 2,87%, ενώ ήπια πτωτικά κινήθηκε η αγορά της Αυστραλίας, όπου ο δείκτης ASX υποχώρησε 0,35%.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις συνεχείς ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών κορυφαίων εταιρειών, στην "πρώτη μέτρηση" του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το α' τρίμηνο, αλλά και στη συνεδρίαση της Fed. Άνοδος 0,3% για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,6% και τον CAC 40 να κινείται 0,5% υψηλότερα.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην αγορά της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε στις 8.016,95 μονάδες με πτώση 0,10%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,33%, στις 1.673,81 μονάδες. Χαμηλότερα 0,28% για τον S&P 500, στις 855,16 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v