Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη διαδοχική πτώση στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street παρά τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης και τιμών κατοικιών στις ΗΠΑ. Νέες πιέσεις στους τραπεζικούς τίτλους. Πτώση στις ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street παρά τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης και τιμών κατοικιών στις ΗΠΑ. Νέες πιέσεις στους τραπεζικούς τίτλους.

Η βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε συνδυασμό με την επιβράδυνση στην πτώση των τιμών των κατοικιών δε μπόρεσαν τελικά να κρατήσουν σε θετικό έδαφος τη Wall καθώς η γρίπη των χοίρων  και το δημοσίευμα της Wall Street Journal για Citi και BofA οδήγησαν χαμηλότερα τους δείκτες.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης εκτινάχθηκε στις 39,2 μονάδες τον Απρίλιο από 26,9 τον προηγούμενο μήνα καταγράφοντας την τέταρτη μεγαλύτερη αύξηση στα τελευταία 32 έτη.

Στον αντίποδα, το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καλέσει τις Citigroup και Bank of America να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου μετά τα αποτελέσματα του "Stress test".

Πτώση 5% καταγράφει λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης ο τίτλος της Citigroup και 8% η Bank of America.

Παράλληλα, για δεύτερη διαδοχική ημέρα συνέχισαν να καταγράφουν αξιόλογα κέρδη οι μετοχές του ιατροφαρμακευτικού κλάδου καθώς τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων αυξάνονται παγκοσμίως.

Αντίθετα, ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν για δεύτερη ημέρα οι τίτλοι των εμπορευμάτων και των αεροπορικών εταιριών. Συγκεκριμένα πτώση 8% σημείωσε η μετοχή της Delta Airlines και 4% της Continental airlines.

Εξίσου σημαντικές απώλειες 10% για τον τίτλο της General Motors, 4,5% για AIG και 4% για Wells Fargo.

Στο μεταξύ, πτώση 0,4% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 49,60 δολάρια ανά βαρέλι.

Λίγο πριν το κλείσιμο το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στο NYSE για τις μετοχές των Bank of America, Citigroup, General Motors και στο Nasdaq για τις μετοχές των Microsoft Corp, Powershares, και Intel Corporation.

Το δικαίωμα της 3Ε εμφάνισε κέρδη 3,5%, στα 15,64 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε 1% στα 3,64 δολάρια. Χαμηλότερα κατά 2,7% το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,17 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.016,95 μονάδες με πτώση 0,10%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,33%, στις 1.673,81 μονάδες. Χαμηλότερα 0,28% για τον S&P 500, στις 855,16 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,69% διαμορφούμενος στις 4.096,40 μονάδες ενώ ανάλογη ήταν η πτώση σε Γερμανία και Γαλλία. Συγκεκριμένα, απώλειες ύψους 1,85% κατέγραψε ο DAX 30 στις 4.607,42 μονάδες και πτώση 1,66% για τον CAC 40 στις 3.051,02 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v