Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη στα macro βρίσκει η Wall Street

Η βελτίωση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και η επιβράδυνση στην πτώση των τιμών οικιών στις ΗΠΑ, ανατρέπουν την αρνητική εικόνα των κλάδων τραπεζών και εμπορευμάτων και ωθούν σε ήπια άνοδο τους βασικούς δείκτες στην Wall.

Η μεγάλη βελτίωση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και η επιβράδυνση στην πτώση των τιμών οικιών στις ΗΠΑ, ανατρέπουν την αρνητική εικόνα των κλάδων τραπεζών και εμπορευμάτων και ωθούν σε ήπια άνοδο τους βασικούς δείκτες στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,28% σ τις 8.047 μονάδες, ο S&P 0,22% στις 859 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,51% στις 1.687 μονάδες.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων, ο δείκτης τιμών οικιών S&P/Case-Shiller υποχώρησε λιγότερο απ’όσο αναμενόταν τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης βελτιώθηκε αισθητά και αναπάντεχα τον Απρίλιο στις 39,2 μονάδες από 26,9.

Στον αντίποδα, αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την γρίπη των χοίρων προκάλεσε φόβους για περαιτέρω πλήγματα στο διεθνές εμπόριο και την παγκόσμια οικονομία. Οι μετοχές εταιριών ενέργειας και εμπορευμάτων διατηρούν πτωτική πορεία μετά τις έντονες χθεσινές πιέσεις.

Εντονες είναι οι πιέσεις στον τραπεζικό λάδο, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι έχει ζητηθεί από την Bank of America (-5,9%) και την Citigroup (-4,6%) να συγκεντρώσουν περαιτέρω κεφάλαια, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του stress test.

Η IBM ενισχύεται 1,9% μετά την ανακοίνωση αύξηση του μερίσματος.

Ο τίτλος της General Motors διολισθαίνει 8,3%.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,69% διαμορφούμενος στις 4.096,40 μονάδες ενώ ανάλογη ήταν η πτώση σε Γερμανία και Γαλλία. Συγκεκριμένα, απώλειες ύψους 1,85% κατέγραψε ο DAX 30 στις 4.607,42 μονάδες και πτώση 1,66% για τον CAC 40 στις 3.051,02 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v