Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά κέρδη ενισχύουν την Wall Street

Θετική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με στήριξη στα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα κολοσσών όπως η Ford (+15%), η AmEx (+13%) και η Microsoft (+7,1%).

Θετική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με στήριξη στα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα κολοσσών όπως η Ford Motor (+15%), η American Express (+13%) και η Microsoft (+7,1%).

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα, καλύτερα σε σχέση με το καταστροφικό δ΄τρίμηνο, αποτελέσματα, υποδεικνύουν ότι πιθανότατα «το χειρότερο πέρασε».

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 1,58% στις 8.082 μονάδες, ο S&P 1,56% στις 865 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,15% στις 1.687 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης S&P 500 εμφανίζει πτώση 0,8%, ενώ έχει ανακάμψει 27% από το χαμηλό στις 9 Μαρτίου.

Από όσες εταιρίες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι σήμερα, οι 34 έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις ενώ 16 ήταν χαμηλότερες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στην σημερινή συνεδρίαση αποκομίζει ο κλάδος ενέργειας και εμπορευμάτων, που αντιδρά στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου επί τέταρτη επάλλληλη συνεδρίαση.

Θετική ήταν επίδραση και των στατιστικών ανακοινώσεων της ημέρας, που έδειξαν εκτόνωση στα αποθέματα απούλητων κατοικιών τον τελευταίο μήνα, καθώς και αποκλιμάκωση της μείωσης παραγγελιών διαρκών αγαθών.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των stress tests στις αμερικανικές τράπεζες, καθώς και η υπουργική σύνοδος της G7 στην Ούάσιγκτον.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, όπου οι τράπεζες απεκόμισαν τα μεγαλύτερη κέρδη μετά τα καλά αποτελέσματα της AmEx και την ανέλπιστη βελτίωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στην Γερμανία.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 3,43%, ο DAX 3% και ο CAC 3,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v