Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες βελτίωσαν την εικόνα του S&P 500

Τα εταιρικά κέρδη του S&P αποδεικνύονται καλύτερα απ’όσο αναμενόταν στο α΄τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, με τη βοήθεια της σταθεροποίησης στα τραπεζικά αποτελέσματα.

Οι τράπεζες βελτίωσαν την εικόνα του S&P 500
Τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ αποδεικνύονται καλύτερα απ’όσο αναμενόταν στο α΄τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, καθώς τα τραπεζικά αποτελέσματα δείχνουν σταθεροποίηση.

Πάντως η κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων παραμένει σε επίπεδα προ της ύφεσης.

Οι προβλέψεις για το β΄ και το γ΄ τρίμηνο δείχνουν σταθερή βελτίωση ενώ οι αναλυτές περιμένουν επιστροφή σε τροχιά ανάπτυξης στο δ΄τρίμηνο 2009.

Με το ένα τέταρτο των εταιριών του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα αποτελέσματα, οι ανακοινώσεις δείχνουν κατά μέσο όρο μείωση 36% στα κέρδη α΄τριμήνου σε ετήσια βάση, κατόπιν πτώσης 67% στο δ΄τρίμηνο 2008, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Thomson Reuters.

Στα στοιχεία φαίνεται ότι 59 από τις 108 εταιρίες που έχουν ανακοινώσει στοιχεία μέχρι την Πέμπτη, ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ 45 ανακοινώσεις ήταν χαμηλότερες των προσδοκιών.

Την βελτίωση υποβοήθησαν τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα πολλών τραπεζών, που είχαν υποστεί κάθετη μείωση κερδοφορίας στο προηγηθέν τρίμηνο. Τα μεγέθη της Wells Fargo, της Citigroup, της JPMorgan Chase και της Goldman Sachs ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Πάντως για τη συνέχεια αναμένεται η ανακοίνωση της AIG, που θα δημοσιοποιήσει μεγέθη τον Μάιο και είναι πιθανό να «χαλάσει το πάρτι.» Η AIG στο δ΄τρίμηνο υπέστη ζημίες ύψους 61,7 δισ. δολαρίων, τις μεγαλύτερες στην επιχειρηματική ιστορία των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v