Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταβλητότητα στη Wall εν μέσω αποτελεσμάτων

Εναλλαγές προσήμων χαρακτηρίζουν την συνεδρίαση στη Wall, υπό το "κύμα" εταιρικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου. Θετική εικόνα το απόγευμα μετά τις αισιόδοξες δηλώσεις T.Geithner. Κέρδη ευρωαγορών.

Εναλλαγές προσήμων χαρακτηρίζουν την σημερινή συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, υπό το κύμα των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου.

Παραμένουν οι
πιέσεις στις τράπεζες εξαιτίας της Morgan Stanley, που ανακοίνωσε ζημία 177 εκατ. δολαρίων.

Θετική εικόνα διαμορφώνεται ωστόσο το απόγευμα μετά τις αισιόδοξες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών T. Geithner ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για διεθνή ανάκαμψη.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει ήπια άνοδο στις 7971 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,05% στις 850 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,88% στις 1.658 μονάδες.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, οι μετοχές ανέκτησαν περίπου τις μισές από τις απώλειες της Δευτέρας, χάρη στην ανάκαμψη των τραπεζών και των τεχνολογικών επιχειρήσεων. Ο υπουργός Οικονομικών Timothy Geithner δήλωσε ότι οι περισσότερες αμερικανικές τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια.

Σήμερα, ο καταιγισμός από εταιρικά κέρδη συνεχίζεται, με τις ανακοινώσεις των AT&T (+3%), Boeing (+3%), GlaxoSmithKline, McDonald's και Morgan Stanley (-7,5%).

Η Apple, που ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ενισχύεται ελαφρώς ενώ η Yahoo, που ανήγγειλε πτώση κερδών 78% και απολύσεις, κερδίζει 3%.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, η μετοχή της Roche υποχωρεί 10%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 0,64%, ο γερμανικός δείκτης DAX 0,67%, ενώ ο CAC 0,49% .

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινήθηκαν σε θετικά επίπεδα, μέχρι το μεσημέρι που ανέτρεψαν την ανοδική πορεία οι ανακοινώσεις της Morgan Stanley, αλλά "γύρισαν" θετικά το απόγευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v