Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση τραπεζών - τεχνολογίας στη Wall

Οι τράπεζες «οδηγούν» τη θετική αντίδραση στη Wall Street μετά την δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αμερικανικών τραπεζών διαθέτει κεφάλαια «με το παραπάνω». Σταθεροποίηση στις ευρωαγορές.

Ανέτρεψαν την αρχική πτωτική εικόνα οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, με τις τράπεζες να «οδηγούν» την θετική αντίδραση μετά την δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αμερικανικών τραπεζών έχουν κεφάλαια «με το παραπάνω».

Η μετοχή της JPMorgan Chase καθώς και της Wells Fargo ενισχύονται πάνω από 5%.

Ο τίτλος της Yahoo! κερδίζει 5,7% και υποστηρίζει την ανάκαμψη των τεχνολογικών τίτλων, κατόπιν δημοσιεύματος της Wall Street Journal ότι διεξάγει συνομιλίες για διαφημιστική συνεργασία με την Microsoft.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,8% στις 7.900 μονάδες, ο Standard & Poor’s κερδίζει 0,9% στις 840 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,4% στις 1.631 μονάδες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε πτωτικά, υπό το βάρος δυσμενών ανακοινώσεων κερδοφορίας α΄τριμήνου και υποβαθμίσεων των εκτιμήσεων για το 2009, μεταξύ των οποίων από DuPont, Merck και Caterpillar.

Η μετοχή της International Business Machines υποχώρησε 2% κατόπιν ανακοίνωσης μείωσης κερδών 1% και πωλήσεων 11% στο πρώτο τρίμηνο του 2009.

Η Bank of New York Mellon διολίσθησε 5% κατόπιν ανακοίνωσης μείωσης κερδών και περικοπής του μερίσματος.

Μετά την λήξη της σημερινής συνεδρίασης, θα δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα κερδοφορίας τους η Yahoo και η Advanced Micro Devices.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν με μικτές τάσεις στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,09%, ο DAX με άνοδο 0,34% και ο CAC με κέρδη 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v