Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα Wall -Κέρδη τραπεζών, τεχνολογίας

Με το επίκεντρο στα αποτελέσματα της J.P. Morgan και της Nokia, καθώς και την μείωση των νέων ανέργων, η Wall Street εμφανίζει μικτή εικόνα. Ισχυροποιούνται τα κέρδη των ευρωαγορών χάρη στις τράπεζες.

Με το επίκεντρο στα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α΄τριμήνου της J.P. Morgan Chase και τα ικανοποιητικά της Nokia, το αμερικανικό χρηματιστήριο εμφανίζει μικτή εικόνα, με κέρδη στον τεχνολογικό και τον κλάδο τραπεζών.

Μετά από ανοδικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί το απ όγευμα 0,8% στις 7.965 μονάδες, και ο S&P 0,56% στις 847 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,11% στις 1.628 μονάδες.

Μικτή είναι η επίδραση των στατιστικών ανακοινώσεων της ημέρας, με πτώση στις αιτήσεις νέων επιδομάτων ανεργίας αλλά και μεγάλη διολίσθηση στις ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών.

Η J.P. Morgan Chase, που ανακοίνωσε μείωση κερδών 10% κινείται με ήπια άνοδο 1,7%.

Ισχυρά, στον αντίποδα, είναι τα κέρδη της μετοχής της Nokia (+12%), της ο ποίας τα αποτελέσματα ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.

Η Google θα δημοσιοποιήσει τα μεγέθη α΄τρίμηνου μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Κατά τα λοιπά, η Kraft Foods υποχωρεί 1,6% κατόπιν υποβάθμισης από την UBS.

Η εταιρία εμπορικών ακινήτων General Growth Properties κατέθεσε αίτηση χρεοκοπίας.

Τέλος, η μετοχή της Rosetta Stone κάνει σήμερα το «ντεμπούτο» της στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Η μετοχή της αποτιμήθηκε στα 18 δολ. ανά μετοχή.

Η άνοδος ισχυροποιείται το μεσημέρι στις ευρωαγορές, με ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο χάρη στα αποτελέσματα της J.P. Morgan.

Ο δείκτης FTSE ενισχυεται αυτη την ώρα 1,68%, ο DAX 1,71% και ο CAC 2,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v