Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall -Πιέσεις στη τεχνολογία

Μικτή εικόνα επικρατεί στη Wall Street, με τις εταιρίες καταναλωτικών ειδών και τις βιομηχανίες να καταγράφουν κέρδη, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές συμπαρασύρονται από την πτώση της Intel. Πτώση στις ευρωαγορές

Μικτή εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με κέρδη για τις εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων και βιομηχανιών, που έρχονται σε αντίθεση με την πτώση στις τεχνολογικές μετοχές που προκάλεσε η Intel Corp.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,75% στις 7.979 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,39% στις 844 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,87% στις 1.611 μονάδες.

Η μετοχή της Procter & Gamble ενισχύεται 2,3% κατόπιν αύξησης του μερίσματος, ενώ η Dr Pepper Snapple κερδίζει 4,9% κατόπιν αναβάθμισης από την Goldman Sachs.

Οι τίτλοι βιομηχανιών ενισχύονται αισθητά κατόπιν της αιφνίδιας ανάκαμψης του δείκτη βιομηχανίας Empire. Η CSX Corp. εμφανίζει ράλι 9,6% μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στον αντίποδα, η Intel υποχωρεί 4,1%. Συνολικά οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων του S&P 500 μειώθηκαν επί έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο στο α΄τρίμηνο.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων, δημοσιοποιήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή που μειώθηκε σε ετήσια βάση για πρώτη φορά από το 1955.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές επικράτησαν πτωτικά πρόσημα, και ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,52%, ο DAX 0,16% και ο CAC 0,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v