Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall με το βλέμμα στα τρίμηνα

Η μεγάλη πτώση των λιανικών πωλήσεων δίνει έναυσμα ρευστοποιήσεων στη Wall, όπου ήδη επικρατεί νευρικότητα εν αναμονή κρίσιμων αποτελεσμάτων Q1 και των ομιλιών Obama και Bernanke. Θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Η μεγάλη πτώση στις λιανικές πωλήσεις Μαρτίου δίνει το έναυσμα στους πωλητές στις διεθνείς αγορές, που είναι ήδη νευρικές εν αναμονή της ανακοίνωσης κρίσιμων εταιρικών αποτελεσμάτων και στατιστικών στοιχείων και ομιλιών κορυφαίων παραγόντων της οικονομικής ζωής των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εμπορίου της Αμερικής ανακοίνωσε μείωση λιανικών πωλήσεων 1,1% τον περασμένο μήνα και μείωση τιμών παραγωγού μεγαλύτερη της αναμενόμενης.

O δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,42% στις 7.943 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 1,26% στις 847 μονάδες, ενώ του Nasdaq 0,71% στις 1.641 μονάδες.

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης, η Goldman Sachs ανακοίνωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 5 δισ. δολ. για να αποπληρώσει τμήμα των οφειλών της στην κυβέρνηση.

Η μετοχή της Goldman υποχωρεί 3,2% αλλά των υπολοίπων αμερικανικών τραπεζών οι τίτλοι ενισχύονται με κέρδη 11% για την Citigroup και 18% για την Bank of America στις ηλεκτρονικ΄ςε συναλλαγές.

Κατά τα λοιπά, η Johnson & Johnson (+1%) ανακοίνωσε μείωση κερδών 2,5% στο α΄τρίμηνο.

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης ανακοινώνει αποτελέσματα η Intel .

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Β. Obama μίλησε για την οικονομία, όπως και ο κεντρικός τραπεζίτης Ben Bernanke, που παρέθεσε ομιλία με θέμα «Τέσσερις Ερωτήσεις για την Κρίση.»

Και οι δύο άνδρες έκαναν θετικές νίξεις για "ελπίδες εκτόνωσης" της κρίσης, χωρίς ωστόσο να προσφέρουν στήριγμα στο χρηματιστήριο.

Αντιθέτως, στην Ευρώπη επικράτησαν θετικά πρόσημα και ο δείκτης FTSE έκλεισε οριακά υψηλότερα στις 3.988,99 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 1,47% στις 4.557 μονάδες, ενώ ο CAC 0,88% στις 3.000,22 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v