Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Μικτή εικόνα υπό "βροχή" macro και Q1

Μικτή εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους αναλυτές στο περιθώριο να περιμένουν την λήξη της «βροχής» από εταιρικές και μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας. Πιέσεις στις ευρωαγορές.

Μικτή εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους αναλυτές να στέκονται στο περιθώριο των συναλλαγών, αναμένοντας να τελειώσει η «βροχή» των εταιρικών και μακροοικονομικών ανακοινώσεων της ημέρας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,48% στις 7.958 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,39% στις 844 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,24% στις 1.621.

Στις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, τα μεγέθη για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Μαρτίου ήταν ευθυγραμμισμένα με τις προβλέψεις, ενώ τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου αποδείχθηκαν χειρότερα των προβλέψεων.

Από το εταιρικό μέτωπο, τον τραπεζικό κλάδοι συνεχίζει να επιβαρύνει η πρόβλεψη της UBS για βαθιές απώλειες στο α΄τρίμηνο και για περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας.

Πιέσεις επικρατούν και στον τεχνολογικό κλάδο, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Intel.

Αυτή την εβδομάδα ανακοινώνουν αποτελέσματα α΄τριμήνου οι περισσότερες μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις, από την Citigroup έως την General Electric.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κερδοφορία των εταιριών του S&P 500 υποχώρησε επί έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο στην περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το Μεγάλο Κραχ.

Πτωτική εικόνα επικρατεί και στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να κινείται αυτή την ώρα 0,86% χαμηλότερα, τον DAX 0,9% και τον CAC 1,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v