Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω των 8.000 μονάδων ο Dow λόγω macro

Τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία πιέζουν χαμηλότερα τους δείκτες της Wall, με το Dow Jones και τον S&P να σταθεροποιούνται κάτω των 8.000 και 850 μονάδων αντίστοιχα. Κέρδη σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία πιέζουν χαμηλότερα τους δείκτες της Wall, με το Dow Jones και τον S&P να σταθεροποιούνται κάτω των 8.000 και 850 μονάδων αντίστοιχα.

Τελικά, τα αναπάντεχα καλά αποτελέσματα της Goldman Sachs φαίνεται να προβληματίζουν τους αναλυτές που αναρωτιούνται αν παρόμοια αποτελέσματα μπορούν να επαναληφθούν στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, η Goldman Sachs ανακοίνωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 δισ. δολαρίων προκειμένου να αποπληρώσει τμήμα των οφειλών της στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον των επενδυτών δείχνει να επικεντρώνεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα α’ τριμήνου των τραπεζικών ομίλων, Citigroup και JP Morgan Chase.

Κέρδη 6% καταγράφει η μετοχή της Citigroup ενώ αντίθετα σημαντικές απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Bank of America (-5.5%) και της JP Morgan (-6%).

Από πλευράς μακροοικονομικών ειδήσεων, η πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, το μήνα Μάρτιο υπενθύμισε στους επενδυτές ότι είναι μακρύς ο δρόμος για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Ανάλογες και οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, κ. B. Obama που τόνισε ότι “αν και αρχίζουν να φαίνονται αχτίδες ελπίδας, οι δύσκολοι καιροί δεν τελείωσαν για την αμερικανική οικονομία’.

Περισσότερο αισιόδοξος όμως εμφανίστηκε ο πρόεδρος της FED κ. B. Bernanke καθώς το πρώτο βήμα προς την ανάκαμψη έχει επιτευχθεί, που είναι η επιβράδυνση της διολίσθησης της οικονομικής δραστηριότητας.

Όσον αφορά τους δείκτες της Wall Street ο Dow Jones υποχωρεί 1,60% στις 7.928 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 1,86% στις 842 μονάδες, ενώ του Nasdaq 1,70% στις 1.623 μονάδες.

Αντίθετα, στην Ευρώπη επικράτησαν θετικά πρόσημα και ο δείκτης FTSE έκλεισε οριακά υψηλότερα στις 3.988,99 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 1,47% στις 4.557 μονάδες, ενώ ο CAC 0,88% στις 3.000,22 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v