Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογία, τράπεζες στο επίκεντρο της Wall

Σε θετικό έδαφος η Wall, καθώς τα καλά αποτελέσματα της JPMorgan και Nokia σε συνδυασμό με την ανέλπιστη μείωση στους νέους ανέργους επισκιάζουν τη χρεοκοπία του μεγαλύτερου ομίλου εμπορικών ακινήτων. 

Με θετικό πρόσημο η Wall Street, καθώς τα καλά αποτελέσματα της JPMorgan και Nokia σε συνδυασμό με την ανέλπιστη μείωση στους νέους ανέργους επισκιάζουν τη χρεοκοπία του μεγαλύτερου ομίλου εμπορικών ακινήτων. 

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,77% στις 8.094 μονάδες, ενώ ο S&P υψηλότερα 1,27% στις 862 μονάδες, και ο Nasdaq κερδίζει 2,18% στις 1.662 μονάδες.

Θετική είναι η επίδραση των στατιστικών ανακοινώσεων της ημέρας, όπου εμφανίστηκε πτώση στις αιτήσεις νέων επιδομάτων ανεργίας και βελτίωση στον βιομηχανικό δείκτη Philly Fed.

Η J.P. Morgan Chase, που ανακοίνωσε μείωση κερδών 10% κινείται ενισχύεται 2,7%.

Ισχυρά ήταν και τα κέρδη της μετοχής της Nokia (+12%), της οποίας τα αποτελέσματα ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις και προσέφεραν σημαντική τόνωση στον τεχνολογικό κλάδο Ευρώπης και ΗΠΑ.

Η Google θα δημοσιοποιήσει τα μεγέθη α΄τρίμηνου μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Κατά τα λοιπά, η εταιρία εμπορικών ακινήτων General Growth Properties κατέθεσε αίτηση χρεοκοπίας.

Η μετοχή της εταιρίας Rosetta Stone έκανε το «ντεμπούτο» της στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Η μετοχή της αποτιμήθηκε στα 18 δολ. ανά μετοχή και ενισχύθηκε στην αρχή της συνεδρίασης έως 35%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η άνοδος ισχυροποιήθηκε το μεσημέρι, με ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο χάρη στα αποτελέσματα της J.P. Morgan.

Ο δείκτης DAX έκλεισε με κέρδη 1,31% και ο CAC με άνοδο 1,76%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v