Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στη Wall εν μέσω αποτελεσμάτων

Μικτή εικόνα επικρατεί στη Wall, καθώς πέντε blue chips και πολλές ακόμη επιχειρήσεις ανακοινώνουν αποτελέσματα α' τριμήνου, με δυσμενή σε γενικές γραμμές εικόνα. Πιέσεις στις ευρωαγορές.

Πτωτική εικόνα διατηρείται στην Wall Street, καθώς 5 blue chips και πολλές ακόμη επιχειρήσεις ανακοινώνουν αποτελέσματα α΄τριμήνου, των οποίων η γενική εικόνα είναι δυσμενής.

Μετά από πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται το μεσημέρι 0,32% στις 7.866 μονάδες, ο S&P 0,63% στις 837 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,01% στις 1.624 μονάδες.

Η DuPont, η Merck και η Caterpillar υποβάθμισαν τις προβλέψεις κερδών και πωλήσεων 2009.

Η μετοχή της International Business Machines υποχωρεί 2% κατόπιν ανακοίνωσης μείωσης κερδών 1% και πωλήσεων 11% στο πρώτο τρίμηνο του 2009.

Η Bank of New York Mellon διολισθαίνει 5% κατόπιν ανακοίνωσης μείωσης κερδών και περικοπής του μερίσματος.

Μετά την λήξη της σημερινής συνεδρίασης, θα δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα κερδοφορίας τους η Yahoo και η Advanced Micro Devices.

Αρνητική είναι η εικόνα και στις ευρωπαϊκές αγορές, που ξεκίνησαν την συνεδρίαση με ήπια ανοδικές τάσεις αλλά «γύρισαν στα κόκκινα» με το πτωτικό άνοιγμα των προθεσμιακών αγορών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τα διεθνή χρηματιστήρια υπέστησαν χθες σημαντικές απώλειες, της τάξης του 3% με 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v