Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλά 5 μηνών ο Nasdaq

Άνοδος στη Wall καθώς τα "καλά" αποτελέσματα της JP Morgan και Nokia σε συνδυασμό με τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ έδωσαν νέα ώθηση στο αγοραστικό ενδιαφέρον. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Κέρδη στη Wall καθώς τα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα της JP Morgan και Nokia σε συνδυασμό με την μείωση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ έδωσαν νέα ώθηση στο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Κοντά στα υψηλά 5 μηνών ο Nasdaq, άνοδος σχεδόν 100 μονάδων για Dow Jones, κέρδη 1,5% για S&P 500.

Τελικά, η χρεοκοπία του μεγαλύτερου ομίλου εμπορικών ακινήτων δεν έκαμψαν το “υψηλό φρόνημα” των επενδυτών που εκτιμά ότι τα χειρότερα της οικονομικής κρίσης είναι παρελθόν.

Παράλληλα, τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα εμφανίζουν  μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας για το μήνα Μάρτιο και σημαντική βελτίωση στον βιομηχανικό δείκτη Philly Fed.

Στον αντίποδα, η πτώση σε επίπεδα ρεκόρ της οικοδομικής δραστηριότητας το Μάρτιο στις ΗΠΑ, με την έναρξη νέων κατοικιών να υποχωρούν 10,8%.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων η JP Morgan, ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, α’ τριμήνου, παρά την μείωση κατά 10% στην καθαρή κερδοφορία της.

Εντυπωσιακά κέρδη για τον τεχνολογικό κλάδο με τη μετοχή της Sun Microsystems να ενισχύεται, λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, σχεδόν 5% καθώς επιστρέφει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την International Business Machines.

Σημειώνεται ότι η Google (+3,3%) ανακοινώνει αποτελέσματα α’ τριμήνου μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης.

Στο μεταξύ τα αποτελέσματα του “Stress Test” των 19 μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ θα ανακοινωθούν στις 4 Μαΐου.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι τραπεζικοί τίτλοι της Citigroup 3% της Bank of America υψηλότερα κατά 3% και της JP Morgan με άνοδο 3.5%.

Επιπλέον επιτυχημένη κρίνεται από τους αναλυτές η πρώτη ημέρα εισαγωγής στο χρηματιστήριο του μετοχικού τίτλου της Rosseta Stones –εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών-με την τιμή της να διαμορφώνεται 40% υψηλότερα .

Στο μεταξύ, άνοδο σχεδόν 1,5% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 49,98 δολάρια ανά βαρέλι.

Λίγο πριν το κλείσιμο το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στο NYSE για τις μετοχές των Citigroup, Bank of America, Direxion Financial Bear και στο Nasdaq για τις μετοχές των Powershares, Sirius XM Radio Inc και Fifth Third Bancorp.

Το δικαίωμα της 3Ε εμφάνισε άνοδο 1%, στα 16 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε 5,9% στα 3,94 δολάρια. Υψηλότερα κατά 0,3% το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 8,26 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.125,43 μονάδες με κέρδη 1,19%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,68%, στις 1.670,44 μονάδες. Υψηλότερα 1,55% για τον S&P 500, στις 865,29 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 2,13% διαμορφούμενος στις 4.052,98 μονάδες. Ανάλογα κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ο δείκτης DAX 30 ενισχύθηκε 1,31% στις 4.609,46 μονάδες και ο CAC 40 υψηλότερα 1,76% στις 3.038,18 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v