Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρίαρχη η μεταβλητότητα σε Wall και ευρωαγορές

Η έντονη μεταβλητότητα παραμένει κυρίαρχη δύναμη στη Wall Street, καθώς κλιμακώνονται οι εταιρικές ανακοινώσεις α΄τριμήνου. Πιέσεις από τα στατιστικά μεγέθη. Μικτή εικόνα ευρωαγορών.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Apple και της EBay προσφέρουν στήριξη στον τεχνολογικό κλάδο στην Wall Street, καθώς τροφοδοτούν τις ελπίδες ότι ίσως εκτονώνεται το μεγάλο «σφίξιμο» στις καταναλωτικές δαπάνες.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων χρήσης α΄τριμήνου εξακολουθούν να κυριαρχούν στην επενδυτική επικαιρότητα και συντηρούν κλίμα μεταβλητότητας στα χρηματιστήρια.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, με την αύξηση στους νέους ανέργους και την μείωση στις μεταπωλήσεις οικιών, επιβαρύνει το γενικότερο κλίμα.

Μετά από ανοδικό άνοιγμα με τεχνολογική κυρίως ώθηση, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,86% στις 7.818 μονάδες, ο S&P 0,7% στις 837 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,87% στις 1.631 μονάδες.

Η μετοχή της Apple ενισχύεται 3,1% και της EBay 4,7% κατόπιν ανακοίνωσης καλύτερων των αναμενόμενων πωλήσεων και κερδών.

Ο τίτλος της United Parcel Service κινείται σταθεροποιητικά μετά την ανακοίνωση κερδοφορίας α΄τριμήνου, ενώ η ConocoPhillips ενισχύεται εν αναμονή της ανακοίνωσής της.

Τα μεγέθη για τις αρχικές αιτήσεις επιδόματος ανεργίας έδειξαν ήπια αύξηση την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν με θετικά πρόσημα στο μεγαλύτερο διάστημα της πρωινής συνεδρίασης, αλλά η εικόνα γίνεται μικτή το μεσημέρι και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,8%, ο DAX υποχωρεί 0,16% και ο CAC κερδίζει 0,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v