Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο του Obama οι πιστωτικές κάρτες

Κογκρέσο και Λευκός Οίκος είναι "έτοιμοι" να αλλάξουν τους κανόνες που ισχύουν για τις χρεώσεις των πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ, έπειτα από έντονα διαβήματα καταναλωτικών οργανώσεων.

Στο στόχαστρο του Obama οι πιστωτικές κάρτες
Το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος είναι "έτοιμοι" να αλλάξουν τους κανόνες που ισχύουν για τις χρεώσεις των πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ, έπειτα από έντονα διαβήματα καταναλωτικών οργανώσεων.

Όπως σημειώνουν οι "Financial Times", ο κ. Obama θα συναντηθεί σήμερα 23/4 με επικεφαλής 14 εταιριών που εκδίδουν πιστωτικές κάρτες, μεταξύ των οποίων οι American Express, Bank of America, Capital One Financial, Citigroup, Discover Financial Services και JP Morgan Chase.

Στόχος του Αμερικανού Προέδρου είναι οι τράπεζες -και κυρίως αυτές που έχουν λάβει βοήθεια από το Δημόσιο- να σταματήσουν την πρακτική αύξησης επιτοκίων αλλά και την επιβολή υψηλών penalties σε περιπτώσεις καθυστέρησης αποπληρωμής πιστωτικών καρτών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ήδη ψηφίσει νόμο βάσει του οποίου τίθεται πλαφόν στις αυξήσεις επιτοκίων, προμηθειών αλλά και penalties που μπορούν να επιβάλλονται στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Οι νέοι κανόνες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Ιούλιο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v