Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτίωση στο καταναλωτικό κλίμα στηρίζει τη Wall

Ο φόβος πανδημίας από τη γρίπη των χοίρων και οι φήμες ότι Citigroup και Bank of America δεν «περνούν» το stress test, ασκούν πιέσεις στην Wall, αλλά η ανέλπιστη βελτίωση στο καταναλωτικό κλίμα προκαλεί σταθεροποίηση.

Ο φόβος πανδημίας από την γρίπη των χοίρων και οι φήμες ότι η Citigroup και η Bank of America δεν «περνούν» το stress test, ασκούν πιέσεις στην Wall Street, αν και η ανακοίνωση ανέλπιστα μεγάλης βελτίωσης στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης περιορίζει τις απώλειες και δημιουργεί σταθεροποιητική εικόνα το απόγευμα.

Η αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την γρίπη των χοίρων προκάλεσε φόβους για περαιτέρω πλήγματα στο διεθνές εμπόριο και την παγκόσμια οικονομία.

Οι μετοχές εμπορευμάτων εμφανίζουν έντονες απώλειες, έχοντας "βουτήξει" στο limit down στις χθεσινές συναλλαγές στο Σικάγο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,92% στις 7.950 μονάδες, ο S&P 1,02% στις 842 μονάδες, και ο Nasdaq 0,81% στις 1.665 μονάδες.

Εντονες είναι οι πιέσεις στον τραπεζικό λάδο, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι έχει ζητηθεί από την Bank of America (-9,6%) και την Citigroup (-7%) να συγκεντρώσουν περαιτέρω κεφάλαια, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του stress test.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων, ο δείκτης τιμών οικιών S&P/Case-Shiller υποχώρησε λιγότερο απ’όσο αναμενόταν τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης βελτιώθηκε αισθητά και αναπάντεχα τον Απρίλιο στις 39,2 μονάδες από 26,9.

Νωρίτερα, οι μετοχές εμπορευμάτων και αεροπορικών επιχειρήσεων υπέστησαν κάθετη πτώση στην Ασία και την Ευρώπη.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 2,7% ενώ αυτή την ώρα, ο FTSE υποχωρεί 2,3%, ο DAX 2,86% και ο CAC 2,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v