Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Mr Bank oF America εναντίoν της Miss California

Ο αρθρογράφος του MarketWatch κ. Peter Brimelow θέτει ένα ιδιαίτερα τολμηρό ερώτημα σε όλους τους αναγνώστες: τελικά θα ψήφιζαν υπέρ της ειλικρινούς Miss California C. Prejean ή υπέρ του Mr Bank of America κ. K.Lewis;

  • Peter Brimelow, MarketWatch
Ο Mr Bank oF America εναντίoν της Miss California
Ο αρθρογράφος του MarketWatch κ. Peter Brimelow θέτει ένα ιδιαίτερα τολμηρό ερώτημα σε όλους τους αναγνώστες: τελικά θα ψήφιζαν υπέρ της ειλικρινούς Miss California, κ. Carrie Prejean, ή υπέρ του Mr Bank of America, κ. Kenneth Lewis; Δύο διαφορετικοί κόσμοι σε παραλληλισμό.

Όπως υπογραμμίζει ο αρθρογράφος, η 21 ετών, όμορφη Καλιφορνέζα ήταν κάτι παραπάνω από ειλικρινής κατά τη διάρκεια των καλλιστείων για την ανάδειξη της Miss America στις ΗΠΑ.

Ερωτώμενη εάν είναι υπέρ των γάμων των ομοφυλόφιλων, έσπευσε να δηλώσει: "Νομίζω ότι ο γάμος αφορά στον άνδρα και στη γυναίκα. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν με την άποψή μου. Απλώς με αυτόν τον τρόπο έχω μεγαλώσει".

Απόλυτη ειλικρίνεια που κατά πολλούς στοίχισε στην Prejean όχι μόνο τον τίτλο αλλά και το ενδεχόμενο μιας καριέρας στο Hollywood, καθώς θεωρήθηκε εξαιρετικά συντηρητική για τα δεδομένα της εποχής.

Σε πλήρη αντίθεση -σύμφωνα πάντα με τον κ. Brimelow- ο επικεφαλής της Bank of America, κ. Ken Lewis, προτιμά τη σιωπή. Βέβαια, την ίδια στιγμή επιβίωσε από τα ραντεβού που είχε τόσο με τον πρώην υπουργό Οικονομίας των ΗΠΑ, κ. Henry Paulson, όσο και με τον επικεφαλής της Fed, κ. Ben Bernanke.

Όμως, το σημερινό του ραντεβού είναι πολύ πιο δύσκολο, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τους μετόχους της Bank of America.

Στα, δε, ραντεβού του με τον Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης ο κ. Lewis ήταν αρκετά πιο "ομιλητικός", υποστηρίζοντας ότι οι κ. Paulson και Bernanke ουσιαστικά τον απείλησαν ότι εάν η BofA δεν εξαγόραζε τη Merrill Lynch ή εάν αποκάλυπτε το πραγματικό ύψος των επισφαλειών της τράπεζας, ο ίδιος θα έχανε τη θέση του. Ως εκ τούτου, προτίμησε να σιωπήσει.

Η ειρωνεία είναι ότι εάν ο κ. Lewis είχε αρνηθεί να υποκύψει στις πιέσεις θα ήταν ένας (άνεργος βέβαια) ήρωας. Όμως, η καπιταλιστική Αμερική έχει ανάγκη από νέους ήρωες. Προφανώς, όμως, ο κ. Lewis δεν μπορεί να καλύψει αυτόν τον ρόλο.

Δεν θα πρέπει να ζητάμε από έναν τραπεζίτη να μετατραπεί σε ήρωα. Πιθανώς γι’ αυτόν τον λόγο και εγώ προσωπικά προτιμώ -μεταξύ των δύο- την κ. Carrie Prejean. Άλλωστε, είναι περισσότερο ευχάριστη παρουσία…

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναγνώστες του MarketWatch, ως επί το πλείστον, τάσσονται υπέρ της νεαρής Καλιφορνέζας. Οι περισσότεροι εξ αυτών δηλώνουν ότι την επιλέγουν όχι για την ομορφιά της αλλά για το γεγονός ότι ήταν ειλικρινής. Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v