Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμερικανική στήριξη στις ασιατικές αγορές

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση σε ΗΠΑ και Αυστραλία και οι διαβεβαιώσεις του Tim Geithner ότι καμιά από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας δεν είναι αφερέγγυες στήριξαν την Ασία.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση σε ΗΠΑ και Αυστραλία και οι διαβεβαιώσεις του αμερικανού υπουργού Οικονομίας Timothy Geithner ότι καμιά από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας δεν είναι αφερέγγυες, έδωσαν ώθηση στις ασιατικές αγορές.

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των τραπεζών, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των μεταλλευτικών εταιρειών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού σημείωσε κέρδη 2,9% με τον Nikkei να επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από τρεις ημέρες αργίας -και σαφώς με διάθεση των επενδυτών να "καλύψουν το χαμένο έδαφος"- με ράλι, καθώς ενισχύθηκε 4,55%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX κινήθηκε 1,85% υψηλότερα, ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά 1,56%, ενώ ο δείκτης Kospi κατόρθωσε να "διαγράψει" όλες τις αρχικές του απώλειες και να "κλείσει" με κέρδη της τάξης του 0,55%. Οριακή άνοδος 0,06% για τον κινεζικό Shanghai Composite.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,8% και τον CAC 40 να κινείται 0,7% υψηλότερα.

Οι τράπεζες ώθησαν σε νέα κέρδη τη Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.512,20 μονάδες με κέρδη 1,21%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε μόλις 0,28%, στις 1.759,10 μονάδες. Υψηλότερα 1,74% για τον S&P 500, στις 919,53 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v