Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες ώθησαν σε νέα κέρδη τη Wall Street

Τα αισιόδοξα μακροοικονομικά στοιχεία σε συνδυασμό με τις προσδοκίες των επενδυτών για τα αποτελέσματα των "Stress tests" των τραπεζών, ώθησαν υψηλότερα τους δείκτες της Wall.

Τα αισιόδοξα μακροοικονομικά στοιχεία σε συνδυασμό με τις προσδοκίες των επενδυτών για τα αποτελέσματα των "Stress tests" των τραπεζών, ώθησαν υψηλότερα τους δείκτες της Wall. 

Στο προσκήνιο των εξελίξεων για άλλη μια συνεδρίαση οι τραπεζικοί τίτλοι εν αναμονή των αποτελεσμάτων των Stress tests καθώς γιγαντώνονται οι φήμες για το ποιες από αυτές θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια ώστε να περάσουν επιτυχώς το “τεστ αντοχής” της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της Wall Street Journal υποστήριζε ότι τόσο η JP Morgan όσο και η American Express περιλαμβάνονται στους οίκους που προβιβάζονται ενώ ενδέχεται (σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα) να χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια 15 δισ. δολάρια και 5 δισ. αντίστοιχα, Wells Fargo και Citigroup.

Σε χειρότερη θέση η Bank of America που φέρεται να χρειάζεται άνω των 30 δισ. δολαρίων.

Τίποτα όμως δεν επιβεβαιώνεται καθώς τα αποτελέσματα των “Stress tests” των τραπεζών θα γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό μετά το πέρας της συνεδρίασης της Wall Street στις 7/5.

Εντυπωσιακά κέρδη καταγράφουν στην πλειοψηφία τους οι τραπεζικοί τίτλοι, λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, με τη Citigroup να ενισχύεται 14,5%, τη Bank of America υψηλότερα κατά 16%, τη Wells Fargo 14% και JP Morgan με άνοδο 2%.

Επιπλέον, ικανοποιητικά κρίνονται από τους αναλυτές η πλειοψηφία των εταιρικών αποτελέσματα α’ τριμήνου που ανακοινώθηκαν σήμερα με τη Walt Disney να καταγράφει άνοδο 9%, παρά τη μείωση στην κερδοφορία της ενώ η Cisco Systems και η News Corp. θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων χαμηλότερη των εκτιμήσεων ήταν η υποχώρηση των θέσεων εργασίας τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, με συνέπεια να μετριαστούν οι εντυπώσεις από τις χθεσινές δηλώσεις του B. Bernanke για το μέγεθος απειλής της ανεργίας.

Στο μεταξύ σημαντική άνοδο 4,57% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 56,35 δολάρια ανά βαρέλι.

Το δικαίωμα της 3Ε εμφάνισε άνοδο 4.5%, στα 17.15 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε 1%, στα 4,75 δολάρια. Κέρδη 1,9% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,80 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.512,20 μονάδες με κέρδη 1,21%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε μόλις 0,28%, στις 1.759,10 μονάδες. Υψηλότερα 1,74% για τον S&P 500, στις 919,53 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 1,37% διαμορφούμενος στις 4.396,49 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 με κέρδη 1,81% στις 3.283,51 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υψηλότερα κατά 0,57% στις 4.880,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v