Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απασχόληση αντισταθμίζει την BofA -Κέρδη Wall

Η σχετική βελτίωση στην απασχόληση στις ΗΠΑ τονώνει την Wall Street και επισκιάζει τις δυσμενείς φήμες για τα αποτελέσματα του «τεστ αντοχής» της Bank of America. Ενισχύεται η άνοδος στις ευρωαγορές.

Η επιβράδυνση στις απώλειες θέσεων εργασίας στην αμερικανική αγορά τονώνει την Wall Street και επισκιάζει τις δυσμενείς φήμες για τα αποτελέσματα του «τεστ αντοχής» της Bank of America.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,09% στις 8.502 μονάδες, ο S&P 1,25% στις 915 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,85% στις 1.769 μονάδες.

Το ινστιτούτο απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα ADP ανακοίνωσε λιγότερες περικοπές θέσεων εργασίας τον Απρίλιο. Η ανακοίνωση αυτή δημιουργεί καλή ψυχολογία ενόψει της κρίσιμης ανακοίνωσης για τα επίσημα επίπεδα ανεργίας, την Παρασκευή.

Η μετοχή της Bank of America κερδίζει 9%, παρά τα δημοσιεύματα ότι θα χρειαστεί φρέσκα κεφάλαια ύψους 35 δισ. δολ.

Τα αποτελέσματα των stress tests αναμένεται να ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πέμπτης. Ο τίτλος της Citigroup κερδίζει 8%.

Η μετοχή της General Motors βουλιάζει 14%, μετά την προειδοποίηση της εταιρίας ότι με το τρέχον πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, το κράτος θα κατέχει τουλάχιστον τον μισό όμιλο.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Walt Disney κερδίζει 6% κατόπιν ανακοίνωσης μείωσης κερδών 46%.

Η Cisco Systems και η News Corp. θα ανακοινώσουν αποτελέσματα α΄τριμήνου μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Θετική εικόνα επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια, χάρη στα καλά αποτελέσματα τραπεζών της περιφέρεια.

Στην Ευρώπη, τα κέρδη αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας. Ο δείκτης FTSE κερδίζει 2,02%, ο DAX 1,64% και ο CAC 2,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v