Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 4 μηνών ο S&P 500 λόγω τραπεζών

Η αισιοδοξία για τα τραπεζικά “stress test” και οι καλές ειδήσεις από το μέτωπο της αγοράς ακινήτων, ωθούν τον δείκτη S&P σε υψηλό 4 μηνών και σε μικρή απόσταση από τις 900 μονάδες. Θετικό κλείσιμο στην Ευρώπη.

Η ανέλπιστη αύξηση 3,6% στα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών δημιουργεί ελπίδες ότι το χειρότερο πέρασε για την αμερικανική αγορά ακινήτων και συντηρεί τα θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον δείκτη Standard & Poor’s 500 να διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών και να κοντεύει να σβήσει τις ζημίες του έτους.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,86% στις 8.305 μονάδες, ο S&P 2,04% στις 895 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,56% στις 1.746 μονάδες.

Οι εξελίξεις όσον αφορά τα τραπεζικά «στρες τεστ» κυριαρχούν στο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς ανακοινώνονται αύριο τα αποτελέσματα στους επικεφαλής 19 αμερικανικών τραπεζών και την Πέμπτη στο ευρύ κοινό.

Η Wells Fargo κερδίζει 9,6% καθώς ο Warren Buffett την αποκάλεσε «θαυμάσια» τράπεζα.

Σύμφωνα με τις φήμες, η Bank of America και η Citigroup αναζητούν ήδη 10 δισ. δολ. έκαστη για να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις των τραπεζικών stress tests.

Η μετοχή της Citi ενισχύεται 4%, ενώ ανάλογη άνοδο εμφανίζει ο τίτλος της AIG.

Ο τίτλος της Sprint Nextel κερδίζει 12% καθώς τα αποτελέσματά της ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Η Intel Corp. κερδίζει 4,4% μετά την αναβάθμισή της από την Morgan Stanley.

Ανοδικά πρόσημα επικράτησαν και στις ασιατικές και ευρωπαϊκές συναλλαγές. Η μεταποίηση στην Κίνα αυξήθηκε για πρώτη φορά σε εννέα μήνες, δημιουργώντας ελπίδες εκτόνωσης της παγκόσμιας ύφεσης.

Ο δείκτης DAX έκλεισε με κέρδη 2,79% και ο CAC 2,47% ενώ η αγορά του Λονδίνου παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v