Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Chrysler επιβαρύνει την Wall Street

Η είδηση της χρεοκοπίας της Chrysler περιορίζει τα αρχικά κέρδη του αμερικανικού χρηματιστηρίου, που πάντως κλείνει τον Απρίλιο με την μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο 9 ετών. Ανοδος ευρωαγορών χάρη σε εταιρικά κέρδη.

Η είδηση της χρεοκοπίας της Chrysler περιορίζει τα κέρδη του αμερικανικού χρηματιστηρίου, που πάντως κλείνει τον Απρίλιο με την μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο 9 ετών.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα πολλών κορυφαίων επιχειρήσεων, από την Motorola μέχρι την Dow Chemical, δημιουργούν το θετικό κλίμα και δημιουργούν την ελπίδα στους επενδυτές ότι το χειρότερο της ύφεσης τελείωσε.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 ενισχύεται 0,18% στις 875 μονάδες, αποκομίζοντας μέχρι στιγμής τα υψηλότερα μηνιαία κέρδη εννέα ετών, της τάξης του 9,5%.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,12% στις 8.195 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,05% στις 1.729 μονάδες.

Την μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζουν οι κλάδοι εμπορευμάτων και ευρείας κατανάλωσης αγαθών, στο πλαίσιο της ανάκαμψης των τιμών ενέργειας-εμπορευμάτων στην πρώτη περίπτωση και των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων λιανικών επιχειρήσεων, στην δεύτερη.

Κέρδη αποκομίζει και ο τραπεζικός κλάδος μετά την εκτίμηση της Fidelity International ότι μια bull market στα χρηματιστήρια έχει ήδη αρχίσει και ότι θα είναι οι χρηματοοικονομικοί τίτλοι που θα «οδηγήσουν» τα κέρδη.

Στην Ευρώπη τα πρόσημα παρέμειναν αισθητά υψηλότερα, και ο δείκτης Stoxx 600 «ισοφαρίζει» για το 2009. Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,25%, ο DAX 1,38% και ο CAC 1,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v