Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 3 μηνών ενισχύεται ο S&P 500

Στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών ενισχύεται ο S&P στη Wall, καθώς μεγάλες επιχειρήσεις ανακοινώνουν καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και οι τράπεζες ενισχύονται μετά από αναβαθμίσεις αναλυτών.

Στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών ενισχύεται ο δείκτης Standard & Poor’s 500, καθώς μεγάλες επιχειρήσεις ανακοινώνουν καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και οι τράπεζες ενισχύονται μετά από αναβάθμιση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,83% στις 8.163 μονάδες, ο S&P 1,94% στις 872 μονάδες, και ο Nasdaq 2,28% στις 1.711 μονάδες.

Δεκαενιά εταιρίες ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα σήμερα, σε αναλογία 10 προς 1 έναντι των χειρότερων των αναμενόμενων αποτελέσματα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η μετοχή της DreamWorks Animation εκτινάσσεται 21% και της Time Warner 4,3% κατόπιν των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων τους.

Οι τίτλοι της Citigroup και της Bank of America κερδίζουν 7% έκαστη, καθώς η Fox-Pitt Kelton Cochran Caronia Waller αναβάθμισε την σύσταση στον τραπεζικό κλάδο, για πρώτη φορά από το 2004.

Από το στατιστικό μέτωπο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε μεγάλη συρρίκνωση 6,1% στο ΑΕΠ α΄τριμήνου, αλλά παράλληλα, οι δαπάνες των καταναλωτών, που αντιστοιχούν στο 70% της αμερικανικής οικονομίας, αυξήθηκαν 2,2% σε ετήσια βάση.

Η Federal Reserve ανακοινώνει σήμερα την απόφαση για τα επιτόκια. Αναμένεται ευρύτατα να διατηρήσει σταθερή πιστωτική πολιτική, καθώς το επιτόκιο του δολαρίου διαμορφώνεται σε μηδενικά επίπεδα.

Θετική εικόνα επικράτησε από το πρωί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατόπιν των αποτελεσμάτων της Siemens, της Royal Dutch Shell, της Banco Santander και της Sanofi-Aventis, που όλα ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 2,27% υψηλότερα, ο DAX 2,11%, και ο CAC 2,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v