Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αρνητική ανάπτυξη Q1 "βλέπουν" οι αναλυτές

Η αμερικανική οικονομία θα παραμείνει σε τροχιά συρρίκνωσης και κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2009, καθώς σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών σημείωσε αρνητική ανάπτυξη στο -4,7%.

ΗΠΑ: Αρνητική ανάπτυξη Q1 βλέπουν οι αναλυτές
Η αμερικανική οικονομία θα παραμείνει σε τροχιά συρρίκνωσης και κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2009, καθώς σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών σημείωσε αρνητική ανάπτυξη στο -4,7%.

Τα επίσημα στοιχεία (ο πρώτος υπολογισμός του αμερικανικού ΑΕΠ α΄ τριμήνου) δίνονται στη δημοσιότητα σήμερα (15:30 ώρα Ελλάδος) και οι αναλυτές είναι μάλλον απαισιόδοξοι. Βέβαια, το -4,7% είναι "καλύτερο" από το -6,3% που σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ στο δ΄ τρίμηνο του 2008.

"Αν και οι καταναλωτικές δαπάνες ανακάμπτουν σταδιακά, όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν να καταρρέουν", τονίζει στο Bloomberg ο κ. Michael Feroli, οικονομολόγος της JP Morgan Chase.

Σε περίπτωση, δε, που επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη των αναλυτών, η τρέχουσα ύφεση που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2007 θα είναι εκείνη με τη μεγαλύτερη διάρκεια στην Ιστορία των ΗΠΑ από το Μεγάλο Κραχ της δεκαετίας του ’30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v