Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εύρωστα κέρδη στη Wall παρά το ΑΕΠ

Ανοδο 2% και πλέον εμφανίζει η Wall παρά τη νέα δραματική συρρίκνωση 6,1% στο αμερικανικό ΑΕΠ. Δραστήρια συνεδρίαση, με σύνοδο Fed και ετήσιες γενικές συνελεύσεις BofA και Citi στο επίκεντρο. Κέρδη ευρωαγορών.

Θετικά παραμένουν τα πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρά την ανακοίνωση της νέας δραματικής συρρίκνωσης 6,1% στο αμερικανικό ΑΕΠ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,01% στις 8.178 μονάδες, ο S&P 2,11% στις 873 μονάδες, και ο Nasdaq 2,28% στις 1.711 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου εμφάνισαν στην αρχή της εβδομάδας δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών, κατόπιν των προηγούμενων έξι κερδοφόρων εβδομάδων.

Η συνεδρίαση προβλέπεται δραστήρια, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της τακτικής συνόδου της Κεντρικής Τράπεζας αλλά και των ετήσιων γενικών συνελεύσεων της Bank of America και της Citigroup.

Εύρωστα κέρδη αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος, κατόπιν ανάλυσης του οίκου Fox-Pitt που αναβάθμισε τον κλάδο για πρώτη φορά από το 2004.

Σημαντική άνοδο εμφανίζει και ο κλάδος ενέργειας, μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι.

Οι μετοχές των Citigroup και Bank of America κερδίζουν περί το 5%.

Θετική εικόνα επικρατεί από το πρωί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατόπιν των αποτελεσμάτων της Siemens, της Royal Dutch Shell, της Banco Santander και της Sanofi-Aventis, που όλα ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE ενισχύεται 2,26%, ο DAX 2,28%, και ο CAC 2,28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v